Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σετ SKF















Γιορτάζει τα 20 χρόνια του σετ ιμάντα η SKF. Χάρη στην πρώτη τοποθέτηση των εξαρτημάτων της, η SKF έχει ανατρέψει τον τρόπο που επισκευάζονται τα οχήματα και την ποιότητα των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στα συνεργεία σήμερα.
Το πρώτο σετ που λάνσαρε η SKF στο aftermarket στην Ευρώπη ήταν το σετ ιμάντα χρονισμού, μια καινοτομία που είχε τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια σετ να έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στο St Cyr στη Γαλλία, από το 1991. Κάθε σετ περιέχει ιμάντα χρονισμού, τεντωτήρες, τροχαλίες και σφικτήρες που ικανοποιούν ή ξεπερνούν τις εργοστασιακές προδιαγραφές καθώς και οδηγίες τοποθέτησης για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και με ακρίβεια επισκευή.

Φρένα Prius































Καλή η οικολογική προσεγγιση και η χαμηλή κατανάλωση, όμως σε ένα αυτοκίνητο πρέπει να προηγείται η ασφάλεια.
Πατώντας φρένο σε ένα Prius πολλά συμβαίνουν μέχρι να αποφασίσει κάποια ηλεκτρονική μονάδα εάν πρέπει να λειτουργήσουν τα συμβατικά φρένα ή να γίνει ανάκτηση ενέργειας φορτίζοντας την μπαταρία.
Το αποτέλεσμα: τα περισσότερα από τα Prius που κυκλοφόρησαν ανακλήθηκαν γιά τροποποίηση του λογισμικού της μονάδας του ABS, αν και το πρόβλημα παραμένει.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Κατανάλωση λαδιού

Ένας από τους σκοπούς του λιπαντικού στον κινη΄ρηα είναι να στεγανοποιεί μεταξύ εμβόλου και χιτωνίου.
γιά τον σκοπό αυτό καίγεται μία ποσότητα λαδιού. Το όριο που η κατανάλωση λαδιού σε ένα σύγχρονο κινητήρα θεωρείτε βλάβη, έχει αυξηθεί πολύ σε σχέση με τους κινη΄τηρες παλαιότερης τεχνολογίας. Οι κατασκευαστές σήμερα προτιμούν να βελτιώσουν την συμπίεση, να αυξήσουν την ιπποδύναμη, να μειώσουν τους εκπεμπόμενους ρύπους με τυατόχρονη μείωση της φθοράς του εμβολοχιτωνίου θυσιάζοντας την αυξημένη κατανάλωση λαδιού.
Η μέγιστη αποδεκτή κατανάλωση είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Γιά παράδειγμα:
Η Lycoming γιά τετρακύλινδρους αεροπορκούς κινη΄τηρες δίνει αποδεκτή κατανάλωση

0.006 Χ ΒΗΡ Χ 4 ./. 7.4

σε Qt / h
όπου 1 Qt = 0,946 lt
H VW γιά τον 1,9 TDi σε σταθερή λειτουργία δίνει κατανάλωση 0,05 έως 0,1 Lt / h
H GM δίνει φόριο φυσιολογικής κατανάλγσης 1Qt / 2,000 mi (=3.200 km)
Τονίζοντας ότι η τιμή αυτ΄μπορεί να αυξηθεί χωρίς να υπάρχει βλέβη σε περιπτώσεις όπως:
χρήση λαδιού με μικρότερο ιξώδες
λειτουργία σε υψηλές στροφές ή υψηλή ταχύτητα
ρυμούλκηση τρέιλέρ
ελαττωματική βαλβίδα PCV
ύπαρξη βενζίνης στο λάδιλειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες
φθαρμένα ελατήρια ή χιτώνια

c30 DRIVe














Χρησιμοποιώντας τον κινητήρα των 1600 κ. εκ της Peugeot η Volvo στα μοντέλα C30 και S40, κατάφερε να βγάλει 115 ίππους και καταναλώσεις μόλις 3,8 λίτρα ανά 100 χλμ.
Αυτό μεταφράζεται σε 99 γραμμάρια ανά χλμ διοξείδιο του άνθρακα και τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Το επίσης ενυπωσιακό είναι η αυτονομία που φτάνει στα 1569 χιλιόμετρα με γεμάτο ρεζερβουάρ.