Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Mark Webber στο Monaco


Ο Mark Webber οδήγησε στην πρώτη θέση του έκτου φετεινού αγώνα της Φόρμουλα 1 στο GP Monaco. Έξι διαφορετικοί νικητές στους έξι πρώτους αγώνες του φετεινού πρωταθλήματος.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Peugeot 208


Αντίθετα με ότι συνήθως συμβαίνει το Peugeot 208 κόντυνε σε μήκος και ελέφρυνε σε σχέση με το 207 που αντικατέστησε. 110 κιλά λιγότερα. Και οι διαθέσιμοι κινητήρες ξεκινουν κάτω από το 1 λίτρο (τρικύλινδρος 999 κ.εκ. με 68 ίππους) και φτάνυν μέχρι τον τουρμποντίζελ των 1600 κ.εκ. Οι περισσότεροι κινητήρες εκπέμπουν κάτω από 100 gr CO2 γιά κάθε χιλιόμετρο, που σημαίνει απαλλαγή τελών κυκλοφορίας.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Double Vanos


Η ονομασία Vanos προέρχεται από τον γερμανικό όρο "variable Nockenwellensteuerung" (μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων). Η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτοποριακή τεχνολογία Vanos το 1992. Το διπλό Vanos εισήλθε στην παραγωγή το 1997. Το διπλό Vanos προσαρμόζει συνεχώς τις θέσεις των εκκεντροφόρων των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Το αποτέλεσμα είναι η αισθητά υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές και η μεγαλύτερη ισχύς στις υψηλές στροφές. Επιπλέον, επιτυγχάνεται μία μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Στις χαμηλές στροφές, η θέση του εκκεντροφόρου μετατοπίζεται, ώστε οι βαλβίδες να ανοίγουν με καθυστέρηση. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα λειτουργίας στο ρελαντί και εξασφαλίζει την ομαλή απόδοση της δύναμης. Οι βαλβίδες ανοίγουν όλο και πιο νωρίς, όσο αυξάνονται οι στροφές του κινητήρα: Έτσι, βελτιώνεται η ροπή και μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων. Στις υψηλές στροφές, οι βαλβίδες ανοίγουν και πάλι καθυστερημένα, αφού έτσι επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση της ισχύος. Το διπλό Vanos ελέγχει επίσης και τον όγκο καυσαερίων που επανέρχονται στον αυλό εισαγωγής. Μ' αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η οικονομία καυσίμου.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Νίκη Maldonando


Μετά από 8 χρόνια έφερε στην 1η θέση της F1 ο Pastor Maldonando την Williams. Μροστά από τον Ferdi
nardo Alonso που οδήγησε την Ferrari στην 2η θέση και έτσι βρέθηκε να ισψηφεί στην 1η θέση του πρωταθλήματος οδηγών μαζί με τον Sebastian Vettel. Πραγματικά ενδιαφέρουσα η φετεινή χρονιά.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

-56,7% τον Απρίλιο


Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου. - 56,7 % οι πω λήσεις του Απριλίου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, ή αν προτιμάται 4.409 ταξινομείσεις το 12 έναντι 10.192 του 11. Στην πρώτη θέση των πωλήσεων η OPEL με μερίδιο 12% και ακολουθούν TOYOTA, Citroen, VW, Ford που κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012