Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Citroen Diesel


Η πετρελαιοκίνηση είναι ίσως περισσότερο γαλλική παρά γερμανική υπόθεση. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Rudolf Diesel γεννήθηκε στο Παρίσι, το 1858, και όχι κάπου στην γερμανία. Επίσης λίγοι γνωρίζουν ότιο πρώτος κατασκευαστής που τοποθέτησε πετρελαιοκινητήρα σε επιβατηγό αυτοκίνητο ήταν η Citroen στο μοντέλλο Rosalie στα 1933, τρία χρόνια μετά την αμερικανική Packard που χρησιμοποίησε κινητήρα Cummins. Μεταπολεμικά επίσης γάλλοι τοποθέτησαν τον πρώτο μικρό πετρελαιοκινητήρα εγκάρσια τοποθετημένο σε μπροστοκίνητο αυτοκίνητο, στο Peugeot 204 του 1968.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βραβεία καινοτομίας


Όπως κάθε χρόνο, ανακοινώθηκαν τα βραβεία καινοτομίας, στον τομέα του After Sales, από την έκθεση AutoMechanica κατά την διάρκεια της λειτουργίας της. Ανά κατηγορία οι νικητές ήταν: Στην κατηγορία των ανταλλακτικών το βραβείο πήγε στην εταιρεία NTN-SNR Roulements για το προϊόν NTN in-wheel motor system. Στην κατηγορία των συστημάτων το βραβείο πήγε στην εταιρεία Delphi France SAS για το προϊόν Delphi Telematics Στην κατηγορία των βελτιώσεων το βραβείο πήγε στην εταιρεία Prins Autogassystemen BV για το προϊόν Prins Direct LiquiMax System (σύστημα υγραεριοκίνησης). Στην κατηγορία Διάγνωση και Επισκευή το βραβείο πήγε στην εταιρεία Volkswagen Aktiengesellschaft για το προϊόν VAS 6558A (μηχάνημα ελέγχου μονάδων υψηλής τάσης). Στην κατηγορία των Αξεσουάρ το βραβείο πήγε στην εταιρεία Steelmate Co., Ltd για το προϊόν DIY TPMS. Στην κατηγορία γνήσιων προιόντων και υπηρεσιών το βραβείο πήγε στην εταιρεία Robert Bosch GmbH για την διάταξη υβριδικού αυτοκινήτου. Στην κατηγορία των Πλυντηρίων και Σταθμών το βραβείο πήγε στην εταιρεία Alfred Kärcher GmbH & Co. KG για διάταξη που πλένει τροχούς. Στην κατηγορία Διαχείρηση το βραβείο πήγε στην εταιρεία ApplicoData GmbH για πρόγραμμα που υποστηρίζει την πιστότητα πελατών. Στην κατηγορία Επισκευών και Συντήρησης το βραβείο πήγε στην εταιρεία Hunter Engineering Company για την ζυγοστάθμιση GSP9700 Vibration Control System.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

AutoMechanica 2012


Με συμμετοχή από 74 χώρες και 4593 εκθέτες λειτουργείι στο διάστημα 11 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου η έκθεση AutoMechanica στην Φρανκφούρτη, η μεγαλύτερη έκθεση στον χώρο του After Sales παγκόσμια. Η έκθεση γιά πολλά χρόνια έχει γίνει θεσμός και όποιος ασχολείται σοβαρά με τον χώρο καλό είναι να την επισκευτεί.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πράσινος Δακτύλιος


Σε ισχύ από την 3 Σεπτεμβρίου ο πράσινος δακτύλιος. Τα μονά - ζυγά με άλλο όνομα. Τα όρια είναι τα ίδια. Τα μονά - ζυγά, μονά-ζυγά. Απλά μέσα στον δακτύλιο, εκτός από όσους είχαν άδεια εισόδου, προστίθενται τα αυτοκίνητα Euro 5 που εκπέμπουν κάτω από 140 gr/km διοξείδιο του άνθρακα. Μάλιστα από τον άλλο μήνα θα τους δώσουν και ένα πράσινο σήμα, η χρήση του οποίου θα είναι προαιρετική.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

- 46,7% ο Αύγουστος


Επιδείνωση και όχι ανάκαμψη δείχνουν τα στοιχεία των ταξινομήσεων. 3.886 αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν τον μήνα που μας πέρασε, 46,7% λιγότερα από τον Αύγουστο του 2011.

Jenson Button στο Spa


2η νίκη του βρετανού Jenson Button στο γκραν-πρι του Spa. Όπου επισοδειακή ήταν η εκκίνηση, με τον Maldonado να ξεκινά πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, και τετραπλή καραμπόλα αμέσως μετά, που έβγαλε εκτός αγώνα Alonso, Hamilton, Grosjean και Perez. Μετά τον αγώνα, στην βαθμολογία, ο Alonso εξακολουθεί να προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών, και η Red Bull στο κατασκευαστών.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Spider / MX-5


Fiat και Mazda πρόκειται να συνεργαστούν γιά την σχεδίαση ενός διθέσιου ρόουντστερ με πίσω κίνηση. Ουσιαστικά θα πρόκειται γιά την εξέλιξη του επιτυχημένου ΜΧ-5. Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν στην εξωτερική εμφάνιση όπως και στους κινητήρες, όπου κάθε εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δικό της κινητήρα. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει το 2015 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mazda στην Χιροσίμα. Φιλοδοξία των ιταλών είναι να παντρέψουν την ιταλική φινέτσα με την ιαπωνική αξιοπιστία. Βέβαια αντιγράφουν και το ιαπωνικό στήσιμο του αυτοκινήτου. H Alfa με τόση τεχνογνωσία στην πίσω κίνηση, με τα κιβώτια πίσω και τους άξονες DeDion, κατέληξε να αντιγράφει ασιατικά αυτοκίνητα! Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα πρέπει να τρίζουν τα κόκαλα του Νικόλα Ρομέο.