Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

καρμπυρατέρ Bing


Κατεβάστε το παρακάτω βίντεο γιά καρμπυρατέρ. http://www.youtube.com/watch?v=VF0LhhMTQPE

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

EGR χαμηλής πίεσης


Τα φίλτρα σωματιδίων στους πετρελαιοκινητήρες και οι πολλαπλοί ψεσμοί των σύγχρονων συστημάτων common rail ανέβασαν σημαντικά τις θερμοκρασίες των καυσαερίων στην πολλαπλή εξαγωγής. Η νέα προσέγγιση γιά την ανακύκλωση καυσαερίων θέλει να αλλάζει η θέση του σωλήνα ανακύκλωσης καυσαερίων ακαι από την πολλαπλή εισαγωγή να μεταφέρεται μετά το φίλτρο σωματιδίων, όπου η θερμοκρασία και η πίεση είναι χαμηλά.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΔ 51/2013


Αλλαγές στον τρόπο απόκτησης διπλώματος οδήγησης με το ΠΔ 51/2013 που εναρμονίζει την ελληνική με την ευρωπαική νομοθεσία, και δημοσιεύτηκε στις 7/1/2013. Αυξάνουν τα υποχρεωτικά μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) γιά την απόκτηση διπλώματος. Θεσπίζεται ανανέωση του διπλώματος κάθε 15 χρόνια γιά τα ερασιτεχνικά, ενώ απαραμένει η ανανώση κάθε 5 χρόνια γιά τα επαγγελματικά. Προστίθενται κατηγορίες που δεν υπήρχαν, όπως η Γ1 γιά φορτηγά έως 7,5τόννους και η Δ1 γιά λεωφορεία μέχρι 16 θέσεων. Τα διπλώματα των μοτοποδηλάτων παύουν να εκδίδονται από την τροχαία. Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν ότι η έκδοση διπλώματος γίνεται ακριβότερη, και το κράτος θα εισπράτει περισσότερους φόρους.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

-34,5 ο Ιανουάριος του 13


Με 5.533 ταξιμομίσεις έκλεισε ο Ιανουάριος του 2013. -34,5% σε σχέση με τα 8.451 του Ιανουαρίου του 2012. Οι καλές ημέρες φάινεται να αργούν. Στην πρώτη θέση των πωλήσεων, γιά ένα ακόμη μήνα η GM, με μερίδιο αγοράς 14,5%.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Φiλτρο λαδιού


Παλαιότερα, όταν οι αλλαγές λαδιού ήταν συχνές το φίλτρο άλλαζε κάθε δεύτερη ή τρίτη αλλαγή λαδιών. Σήμερα το φίλτρο πρέπει να αλλάζει σε κάθε αλλαγή λαδιών. Υπάρχουν τρεία σημεία που πρέπει κανείς να προσέξει κατά την αλλαγή: 1/ Πριν την τοποθέτηση του νέου φίλτρου να λιπάνει το λασχιχένιο παρέμβυσμα, γιά να μην προκληθεί φθορά κατά το σφίξιμο, και να λύσει εύκολα την επόμενη φορά. 2/ Να γεμίσει με νέο λάδι μέχρι το μισό, το νέο φίλτρο, ώστε μετά την εκκίνηση του κινητήρα να αποκατασταθεί γρήγορα η κανονική ροή του λαδιού στον κινητήρα. 3/ Όταν ξεκινήσει ο κινητήρας μετά την αλλαγή, γιά κάποιο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει στο ρελαντί (να μην πατήσει κανείς το γκάζι), τουλάχιστον μέχρι να σβήσει το λαμπάκι της πίεσης του λαδιού.