Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Διακόπτης αδρανείας Fiat


Σε αρκετά μοντέλα της Fiat, οδιακόπτης αδρανείας (ο διακόπτης που αδρανοποιεί την αντλία βενζίνης σε περίπτωση ατυχήματος) είναι ηλεκτρονικός. Εάν μετά από ατύχημα μένει μόνιμα αναμμένη η προειδοποιητική λυχνία των φλας στο ταμπλώ, και ο κινητήρας δεν ξεκινά, σημαίνει ότι ο διακόπτης αυτός έχει ενεργοποιηθεί. Μάλιστα εάν ανοίξουμε το φλας, ανάβει η αντίθετηπροειδοποιητική λυχνία. Γιά την απενεργοποπιηση του διακόπτη, αρκεί να ανοίξουμε το κλειδί του κινητήρα (key ON) και να αλλάξουμε μερικές φορές την θπέση του διακόπτη του φλας. Μόλις η προειδοποιητική λυχνία των φλας που ανάβει στο ταμπλώ αρχίσει να συμφωνεί με την θέση του διακόπτη αδρανείας, σημαίνει ότι αυτός έχει απενεργοποιηθεί.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δίσκος χρονισμού


Ο δίσκος χρονισμού είναι απαραίτητο εργαλείο γιά όποιον χρονίζει ένα κινητήρα. Ο χρονισμός με την βοήθεια σημαδιών και μόνο γίνεται από μηχανικούς που ξεχωρίζουν γιά την παραγωγικότητά τους όχι όμως και γιά την ποιότητά τους. Όποιος χρειάζεται ένα τέτοιο δίσκο και δεν θέλειι να τον αγοράσει, αρκεί να τυπώσει την παρακάτω εικόνα, να την κολήσει σε ένα χαρτόνι,και να ανοίξει μία οπή σο κέντρο.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Lotus στην Αργεντινή


O Kimmi Raikkonen οδήγησε την Lotus - Renault στην πρώτη θέση, κερδίζνοντας την πρώτη νίκη στο πρώτο γκραν-πρι του 2013 στην Αργεντινή. με τον Alonso στην δεύτερη θέση και τον Vettel στην τρίτη, φαίνεται ότι επάξια πήρε την πρώτη του θέση ο Φινλανδός. Η Lotus μετά από χρόναι φαίνεται να ξαναγυρνά στο προσκύνιο της Φόρμουλα 1.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Steyr-Puch


Το μικρότερο αυτοκίνητο που έχει κερδίσει αγώνα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ραλλύ, είναι το Steyr-Puch 650. Με αυτό, ο πολωνός οδηγός Sobieslaw Zasada τερμάτισε πρώτος στο Ράλλυ Πολωνίας (μπροστά από τον Erik Carlsson) το 1964, χρονιά που πήρε και το ευρωπαικό πρωτάθλημα. Το Steyr-Puch 650 ήταν μία παραλαγή του Fiat 500 με κινητήρα Βε-2 που σχεδίασε ο Ferdinard Porche.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

+7,6% o Φεβρουάριος


Με 4.116 τιμολογήσεις έκλεισε ο Φλεβάρης, που σημαίνει ότι σε σχέση με τα 3.827 αυτοκίνητα του 2012 υπάρχει αύξηση +7,6%. Και η OPEL βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των κατασκευαστών. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η αγορά πάει γιά σταθεροποίηση κάτω από τις 60.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έκθεση Γενεύης


Άνοιξε τις πύλες της στις 5 Μαρτίου η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις αυτοκινήτων. Εν μέσω ύφεσης, γιά την ευρωπαική αυτοκινητοβιομηχανία, όπου και οι πλέον ευοίωνες προβλέψεις δείχνουν ότι οι κινέζοι θα περάσουν σε πωλήσεις αυτοκινήτων τους ευρωπαίους το 2013, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπορ αυτοκίνητα, περιορισμένης παραγωγής. Το αυτοκίνητο που ξεχώρησε είναι η Lamborghini Veneno, χωρίς να περάσουν αδιάφορα η LaFerrari (F150) και η Alfa 4C.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

3η Αθηναική Έκθεση Κλασικών Οχημάτων


Στις 15 Μαρτίου ξεκινά η 3η Αθηναική Έκθεση Κλασικών Οχημάτων στο MEC Παιανίας. Η έκθεση διοργανώνεται από το περιοδικό Classic Century που έχει διοργανώσει μέσα σε ένα χρόνο 2 επιτυχημένες εκθέσεις στην Κρήτη, 2 στην Αττική και μία στην Αρκαδία. Σκοπός της έκθεσης είναι να συγκεντρωθούν κλασικά οχήματα, ανεξάρτητα από την ομοσπονδία στην οποία ανήκουν και να δωθεί στον επισκέπτη η δυνατότητα να θαυμάσει οχήματα που άφησαν εποχή.