Κυριακή 26 Μαΐου 2013

KTEO και μοτοσικλέτες


ξεκίνησαν να περνούν σε μεγάλους αριθμούς οι μοτοσικλέτες από το ΚΤΕΟ. Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλες διαφορές από τα αναμενόμενα. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι μοτοσικλέετες θα κόβονται από θόρυβο ή μετατροπές. Η αλήθεια είναι ότι στους τομείς αυτούς δεν πάνε άσχημα. Βέβαια το ποσοστό των μοτοσικλετών που κόβονται είναι περιπου το διπλάσια από αυτό των αυτοκινήτων, αλλά οι αιτίες προκαλούν ενρτύπωση. Οι δύο συνηθέστερες αιτίες είναι τα λάστιχα και τα φρένα.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τύποι ψυκτικού υγρού


Σήμερα στην αγορά κυκλοφορούν 3 τύποι υγρών γιά το κύκλωμα ψύξης: 1/ Το απλό ψυκτικό υγρό με βάση την γλυκόλη και χρώμα συνήθως πράσινο. Έχει διάρκεια ζωής 50.000 χλμ ή 3 χρόνια. 2/ OAT - Organic Acid Technology με βάση οργανικά άλατα και χρώμα συνήθως σε αποχρώσεις του κόκκινου (ροζ, πορτοκαλί, κλπ). Προσφαίρει καλή αντιδιαβρωτική προστασία και έχει διάρκεια ζωής 5 χρόνια ή 200.000 χλμ. 3/ ΗΟΑΤ - Υβριδικό ΟΑΤ: που χρησιμοποιείται κυρίως από την Ford και την Chrysler και διάρκεια ζωής 10 χρόνια. Και το ερώτημα είναι: ποιό είναι το καλύτερο; Απάντηση: όποιο προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Μην μπερδέψετε τους τύπους.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Υδραυλικά ωστήρια


Τα υδραυλικά ωστήρια ανάλογα με τον κατασκευαστή έχουν κάποιες διαφορές. Εδώ βλέπουμε ένα υδραυλικό ωστήριο από Mazda: Α - ωστήριο Β - βαλβίδα C – ελατήριο βαλβίδας D – ασφάλεια βαλβίδας E – πιατάκι (κυάθιο) F – ελατήριο προφόρτισης G – σφαιροειδής βαλβίδα H - έμβολο I – οπή εισόδου λαδιού στο έμβολο J - οπή εισόδου λαδιού από κεντρική γαλαρία

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

+20,9% ο Απρίλης


Με 5.332 ταξινομήσεις έκλεισε ο Απρίλης, +20,9% σε σχέση με τις 4.409 ταξινομήσεις του αντίστοιχου μήνατου 12. Η αγορά φαίνεται να ξεκινά την ανοδική πορεία, ή τουλάχιστον σταματά η πτώση.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Briggs&Sratton carburator

δείτε το video στην διεύθυνση   http://youtu.be/KSe-bOWIBGg

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

VVL Variable Valve Lift


Το σύστημα Variable Valve Lift ή VVL, προέρχεται από την Nissan, και τοποθετήθηκε γιά πρώτη φορά το 1997 στον κινητήρα SR20VE που τοποθετείτε σε Primera και Bluebird. Μοιάζει αρκετά με το VTEC της Honda, πλεονεκτεί στο γεγονός ότι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής εμπλέκονται ανεξάρτητα.