Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Micro Υβριδικά


Η εξέλιξη των μικρο-υβριδικών είναι ραγδαία. Ένα σύστημα με πολλά οφέλη, δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία. Οι προβλέψεις . . . στο διάγραμμα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

100 χρόνια Aston Martin


Για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Aston Martin ( που ιδρύθηκε το 1913 από τους Lionel Martin και Robert Bamford), το ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου εκθέτει 6 μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αξίζει τον κόπο η επίσκεψη.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Έλεγχος διόδων εναλλακτήρα


Η βλάβη στις διόδους της γεννήτριας (εναλλακτήρα) δεν είναι σπάνια βλάβη. Το βραχυκύκλωμα ή η διακοπή (κάψιμο) στις διόδους θα προκαλέσει αλυσιδωτά βλάβη και στην γεννήτρια. Ο έλεγχος αυτός γίνεται με την βοήθεια παλμογράφου. Μπορεί όμως να γίνει γρήγορα με την χρήση ενός πολυμέτρου. Για τον έλεγχο των διόδων με ωμόμετρο ακολουθούμε την εξής σειρά: Κλειδί στην θέση OFF Λύνουμε και απομακρύνουμε τα καλώδια από την γεννήτρια Μετράμε με το ωμόμετρο ανάμεσα στην επαφή Β+ και το κέλυφος – γείωση Αναστρέφουμε τα καλώδια του πολυμέτρου και μετράμε ξανά Η μία ένδειξη πρέπει να δείχνει άπειρο και η άλλη κοντά στο μηδέν. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει βλάβη στις διόδους.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πελάτης


Φωτογραφία από το σεμινάριο "Πελάτης - το σήμερα και το αύριο του συνεργείου", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1 Δεκεμβρίου. Μία νέα και προτότυπη προσπάθεια γιά μη τεχνικά σεμινάρια που προορίζονται γιά μηχανικούς αυτοκινήτων.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

+ 31,2% ο Νοέμβριος


Η αγορά του αυτοκινήτου σταθεροποιείται. Με 5.464 ταξινομήσεις ο Νοέμβρης βρέθηκε +31,2% πάνω από τις 4.164 του περισυνού αντίσοιχου μήνα. Η αγορά συνολικά από την αρχή του χρόνου βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 12 υπολοιπόμενη μόλις 0,7%.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Λάδια HD – High Detergent


Τα απορρυπαντικά (Detergent) πρόσθετα έχουν 2 κυρίως λειτουργίες: Ενώνονται χημικά με τα προϊόντα καύσης που περνούν στον στροφαλοθάλαμο και δεν τους επιτρέπουν να προσκολληθούν στην εσωτερική επιφάνεια του κινητήρα. Εξουδετερώνουν τα οξέα που σχηματίζονται από τα προϊόντα της καύσης (NOx + νερό σχηματίζει νιτρικό οξύ, και SOx + νερό σχηματίζει θειικό οξύ). Βελτιώνουν την ικανότητα του λαδιού να προστατεύει τον κινητήρα από εσωτερική διάβρωση. Φροντίζουν επίσης να κρατούν σε αιώρηση τυχόν αιθάλη ή άλλα στερεά υπολείμματα μέχρι να συγκρατηθούν από το φίλτρο. Τα διασκορπιστικά (Dispersants) πρόσθετα διασκορπίζουν την αιθάλη και τα άλλα προϊόντα της καύσης στο λάδι. Λειτουργούν παράλληλα με τα απορρυπαντικά κρατώντας στερεά υπολείμματα σε αιώρηση και αποτρέποντας να σχηματίσουν αποφράξεις στο κύκλωμα λίπανσης. Τα διασκορπιστικά πρόσθετα φροντίζουν επίσης να διατηρήσουν σε αιώρηση τυχόν συμπυκνώματα υγρασίας μέχρι να φτάσουν στο φίλτρο όπου συγκρατιόνται. Τα διασκορπιστικά και τα απορρυπαντικά πρόσθετα είναι απαραίτητα ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός καταλοίπων και μαύρης λάσπης που επικάθεται στους κυλίνδρους και στο κάρτερ με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.