Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Alfa Romeo 4C


Παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά η νέα Alfa Romeo 4C, ένα ελαφρύ (895 κιλά), κεντρομήχανο – πισωκίνητο, με 1750 κ. εκ. και υπερτροφοδότηση (240 ίπποι στις 6000 σαλ). Η Alfa απογαλακτίζεται από την Fiat και επιστρέφει στον χώρο που ανήκει.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

BBW - Brake by Wire στην F1


Οι κανονισμοί της F1 γιά το 2014 προβλέπουν εκτεταμένη χρήση της υβριδικής τεχνολογίας. Η ανάκτηση ενέργειας μέσα από τα φρένα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, όταν ο οδηγός πατά το πεντάλ του φρένου, τα μεν μπροστινάφρένα θα φρενάρουν κανονικά, όπως φρέναραν. Η ροπή πέδησης των πίσω φρένων θα εξαρτάται από μία ηλεκτρονική μονάδα. Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων φρένων (AP, Brembo, Akemono), ανταγωνίζονται ποιός θα παρουσιάσει πρώτος αξιόπιστες λύσεις γιά την καινούργια τεχνλογ΄θια. Η χαρτογράφιση της ηλεκτρονική μονάδας των φρένων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόδοση των ομάδων γιά την χρονιά που έρχεται. Τελικά το μόνο που έμεινε σε μία Formula 1 να ελέγχεται από τον οδηγό - πιλότο, είναι το τιμόνι. Σύντομα θα περάσει και αυτό κάτω από τον έλεγχο των εξελιγμένων ηλεκτρονικών και δεν αποκλείεται αντί γιά αυτοκίνητο να χρησιμοποιό υνται στο πρωτάθλημα . . . εξομοιωτές.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ISO 1724 - 7πολική φίσα τρέιλερ


μέσα από την 7-πολική φίσα συνδέεται ηλεκτρικά το αυτοκίνητο με το τρέιλερ. Για να διασφαλιστεί η συμβατότητα μεταξύ των διαφόρων τύπων, υπάρχει τυποποίηση τους ακροδέκτες τόσο του αυτοκινήτου όσο και του τρέιλερ. Ανάλογα με την έκδοση, ο ακροδέκτης 2 μπορεί να διαφοροποιείται, αν και συνήθως χρησιμοποιείται για για τα φώτα ομίχλης. (1) L, φλάς αριστερό (2) 54g, πίσω φώτα ομίχλης, ή άλλο κύκλωμα (3) 31, γείωση (4) R, φλάς δεξί (5) 58R, δεξιά φώτα θέσης, πινακίδας, όγκου (6) 54, φώτα φρένων (7) 58L, αριστερά φώτα θέσης, πινακίδας, όγκου

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σεμινάριο Siemens - VDO


Φωτογραφία από το ιδιαίτερα πετυχημένο σεμινάριο γιά συστήματα ψεκασμού πετρελαίου Siemens - VDO που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των σχολών ΔΕΛΤΑ στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Common Rail Siemens - VDO


Tο 1ο Τεχνικό Σεμινάριο του Autospecialist Training με θέμα "Common Rail Siemens - VDO" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο Μηχανολογίας των Σχολών Δέλτα. Στόχος του σεμιναρίου "Common Rail Siemens - VDO" είναι η θεωρητική εκπαίδευση και η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικών για πετρελαιοκινητήρες, με σύστημα Siemens – VDO Continental, ενώ θα υπάρξει και πρακτική προσέγγιση στις αρχές λειτουργίας των σύγχρονων συστημάτων ντίζελ (ασκήσεις στο ηλεκτρικό σχέδιο), στις δυνατότητες διάγνωσης με χρήση πολυμέτρου. Αναλυτικό πρόγραμμα: * Εισαγωγή στους κινητήρες Diesel, καύσιμο πετρέλαιο, βιοντίζελ, λιπαντικά για πετρελαιοκινητήρες (low SAPS) * Ιστορική αναδρομή στο Common Rail, υδραυλικό κύκλωμα Siemens VDO, έλεγχοι και μετρήσεις * Ηλεκτρονικό κύκλωμα, αισθητήρες και ενεργοποιητές, δοσομέτρηση * Κύκλωμα EGR, φίλτρο σωματιδίων (DPF), μετρήσεις καυσαερίων * Ηλεκτρικό σχέδιο Renault Megane (Euro 4), έλεγχοι και μετρήσεις * Ηλεκτρικό σχέδιο VW Golf VI (Euro 5), έλεγχοι και μετρήσεις * Διάγνωση βλαβών Ημερ/νία Διεξαγωγής: 16 Μαρτίου 2014 (1ο Γκρουπ) Τόπος Διεξαγωγής: Ιουλιανού 26, Αθήνα

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συμπίεση


Χαμηλή πίεση κατά την μέτρηση συμπίεσης μπορεί να οφείλεται σε: Φθορά σε χιτώνια ή ελατήρια, Στεγανότητα βαλβίδων, Ρύθμιση βαλβίδων, Εσωτερικό χρονισμό, ή Καμένη φλάντζα. Όταν το πρόβλημα προέρχεται από φθορά ελατηρίων ή χιτωνίων, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς εάν ανοίξει την τάπα συμπλήρωσης λαδιών. Εάν διαπιστώσει θόρυβο ροής στο στόμιο πλήρωσης λαδιού, η βλάβη προέρχεται από κακή στεγανότητα του κυλίνδρου μεταξύ χιτωνίων και ελατηρίων. Φυσαλίδες στο κύκλωμα ψύξης δηλώνουν διαρροή στο κύκλωμα ψύξης. Θόρυβοι ροής στην πολλαπλή εισαγωγής δηλώνουν κακή στεγανότητα της βαλβίδας.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

+5,8% ο Φεβρουάριος


Με 4.346 ταξινομήσεις έκλεισε ο Φλεβάρης. Ανοδικά κατά 5,8% σε σχέση με τις 4.116 ταξινομήσεις του ίδιου μήνα του 2013. Αργά και σταθερά έρχεται η ανάκαμψη.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014