Τρίτη 29 Απριλίου 2014

MADE BY HELLAS


Με την ευκαιρία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου διοργανώνει από τις 6 μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου την έκθεση “Made By Hellas” με αντικείμενο αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα του διεθνούς χώρου για τα οποία σημαντικοί Έλληνες συνετέλεσαν στη δημιουργία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι η ιδέα ανήκει στον ιδρυτή του Μουσείου, κύριο Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, μόνο 50% των εκθεμάτων της συγκεκριμένης έκθεσης είναι μέρος της συλλογής του, ενώ τα υπόλοιπα έχουν προσφερθεί για το σκοπό αυτό από άλλα Μουσεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με έμφαση στην καινοτομία αλλά και από ιδιώτες. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ (εκπροσώπου της F.I.A) και της ΦΙΛΠΑ (εκπροσώπου της F.I.V.A.) και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχε την πληρότητα με την οποία θα εμφανιστεί στο κοινό. Στην έκθεση επίσης συμμετέχουν Έλληνες σχεδιαστές αυτοκινήτων τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο, συγγραφείς βιβλίων για ελληνικά οχήματα, αλλά και ερευνητές της αρχαίας και της νεότερης κλασσικής τεχνολογίας, που έχουν μελετήσει αρχές σοφών, όπως ο Αρχιμήδης και ο ‘Ηρων ο Αλεξανδρεύς, που εφαρμόστηκαν διαχρονικά στην τεχνολογία της αυτοκίνησης. Ο ενθουσιασμός των εμπλεκομένων ιδιωτών και φορέων στην προσπάθεια για μια όσο το δυνατόν πιο άρτια έκθεση, θύμισε στους συντελεστές της το κλίμα της προολυμπιακής περιόδου του 2004 Η έκθεση είναι ένας ύμνος στην Ελληνική δημιουργικότητα αλλά και την καινοτομία μέσα από τα νεότερα εκθέματα και θα καλύπτει το 40% της επιφάνειας του Μουσείου, καταλαμβάνοντας ολόκληρο τον υψηλότερο και πιο σημαντικό όροφό του. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της χώρας κ.Αντώνης Σαμαράς.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κατηγορίες θερμικών ασφαλειών


Ανάλογα με την ευαισθησία του κυκλώματος που προστατεύει μία ασφάλεια, διαφοροποιείται η ταχύτητα τήξης της. Υπάρχουν τυποποιημένες κατηγορίες σε σχέση με την ταχύτητα τήξης των θερμικών ασφαλειών. Αυτές είναι: Τ = τυπική – βραδείας τήξης Μ = μεσαία F = γρήγορης τήξης FF = πολύ γρήγορης τήξης Στα ηλεκτρονικά κυκλώματα ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται θερμικές ασφάλειες κατηγορίας F.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

υβριδικό δίκυκλο


Πρωτοπόρα η ινδική βιομηχανία. Ήδη από το 2009 έχει παρουσιάσει την πρώτη υβριδική μοτοσικλέτα: EKO et-120

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σταθμοί φόρτισης αυτοκινήτων


Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι πρωτοπόρος στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ήδη από τον Απρίλιο του 2011 σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON. Πρόσφατα ξεκίνησε και το δίκτυο «Fortizo» που αριθμεί προς το παρόν εφτά σημεία ταχείας φόρτισης στην Αττική. Τα έξι σημεία βρίσκονται στους σταθμούς στάθμευσης Polis Park και το έβδομο, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Σε συνεργασία με το δίκτυο «Fortizo», η BMW Hellas από την άλλη, στο πλαίσιο πρωτοποριακών υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της και πιο συγκεκριμένα, της ικανοποίησης των αναγκών των κατόχων μοντέλων BMW i, ανακοινώνει την παροχή δωρεάν υπηρεσιών δημόσιας φόρτισης για διάστημα έξι μηνών, το οποίο τίθεται σε ισχύ, από την ημερομηνία παράδοσης κάθε μοντέλου BMW i.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

+30,6 ο Μάρτης


γιά 3ο συνεχόμενο μήνα η μεταβολή των ταξινομήσεων είναι θετική. ο Μάρτης έκλεισε με 5.866 ταξινομήσεις, ήτοι 30,6% παραπάνω από τις 4.493 του περσινού Μάρτη. η χρονιά βρίσκεται +17,4% πάνω από τιςταξιομίσεις του 13.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αποκωδικοποίηση κωδικών NTK


Ένας κωδικός αισθητήρα Λάμδα, τηςNTK, δίδει πολλές πληροφορίες. Ας δούμε ένα παράδειγμα : OZA 446 – E30, όπου: O = αισθητήρας οξυγόνου (L = αισθητήρας ευρέως φάσματος) Z= τύπου ζιρκονίου (Τ = τύπου τιτανίου) A = σπείρωμα 18mm (D = σπείρωμα 12mm) 446 = κωδικός σειράς E30 = τύπος φίσας σύνδεσης

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

13 - πολική φίσα τρέιλερ


Με τις σημερινές απαιτήσεις η 7-πολική φίσα δεν αρκεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός τρέιλερ. Έτσι προέκυψε η 13-πολική φίσα, ώστε να μπορεί να υποστηρίζει πρόσθετες λειτουργίες. 1 L, φλάς αριστερό 2 54g, πίσω φώτα ομίχλης, ή άλλο κύκλωμα 3 31, γείωση 4 R, φλάς δεξί 5 58R, δεξιά φώτα θέσης, πινακίδας, όγκου 6 54, φώτα φρένων 7 58L, αριστερά φώτα θέσης, πινακίδας, όγκου 8 Φώτα όπισθεν ή και μηχανισμός αποσύνδεσης 9 Διαρκής παροχή τάσης 10 Καλώδιο φόρτισης της μπαταρίας του τρέιλερ 11 Κενό 12 Κενό ή σήμα αναγνώρισης τρέιλερ 13 Γείωση