Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Υπολογισμος Διαστάσεων Ελαστικών


Οι διαστάσεις των ελαστικών στα ελαστικά των σύγχρονων αυτοκινήτων αναγράφονται ανάγλυφα στο πλαινό μέρος του ελαστικού. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο συνδυασμό από χιλιοστά, ποσοστά και ίντσες που είναι ένα προϊόν της εξέλιξης των παγκόσμιων προδιαγραφών των ελαστικών και παρέχει την δυνατότητα να υπολογίζονται οι βασικές διαστάσεις των ελαστικών. Παράδειγμα υπολογισμού: 225 / 45R17 Ο πρώτος αριθμός (225 / 45R17) είναι το πλάτος του ελαστικού σε χιλιοστά, Ο δεύτερος αριθμός (225 / 45R17) είναι το προφίλ. Μετράται σαν ποσοστό και αντιπροσωπεύει την αναλογία του ύψους της διατομής του πλευρικού τοιχώματος προς το πλάτος της διατομής του ελαστικού. Το ύψος της διατομής μπορεί να υπολογιστεί πολλαπλασιάζοντας το πλάτος επί το προφίλ. Παράδειγμα: 225 χιλιοστά x 0,45 = 101,3 χιλιοστά Ο τελευταίος αριθμός (225 / 45R17) είναι η διάμετρος του τροχού σε ίντσες. Για να μετατραπεί σε χιλιοστά πρέπει να πολλαπλασιάσουμε επί 25,4. Για παράδειγμα: 17 "x 25,4 = 431,8 χιλιοστά Για τον υπολογισμό της συνολικής διαμέτρου του ελαστικού, το ύψος του πλευρικού τοιχώματος πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί 2 καινα προστεθεί η διάμετρος του τροχού. 101,3 χιλιοστά + 101,3 χιλιοστά + 431,8 χιλιοστά = 634,4 χιλιοστά Αυτοί οι υπολογισμοί εφαρμόζονται μόνο για τις ονομαστικές διαστάσεις των ελαστικών, που συχνά διαφέρουν από τις πραγματικές διαστάσεις του ελαστικού. Αρκεί μία μικρή διαφορά σε πίεση ή μία λογική φθορά του πέλματος και οι διαστάσεις αυτές παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές. Οι πραγματικές διαστάσεις των ελαστικών επηρεάζονται και από το πλάτος της ζάντας στην οποία τοποθετούνται. Ένας εμπειρικός κανόνας λέει πως το πλάτος του πέλματος μεταβάλλεται κατά 0,2 " για κάθε 0,5" αλλαγή στο πλάτος της ζάντας. Μειώνεται εάν τοποθετηθεί σε στενότερη ζάντα και αυξάνει όταν τοποθετηθεί σε φαρδύτερη ζάντα.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

+50,4% ο Δεκέμβριος


Με 6.387 ταξινομίσεις έκλεισε ο Δεκέμβριος. +50,4% πάνω από τις αντίστοιχες πωλήσεις του Δεκεμβρίου του 2011. Ο χρόνος έκλεισε με θετικό πρόσημο όσον αφορά την σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. 71.218 ταξινομίσεις γιά το 2014, έναντι 58.698 του 2013, ή άνοοδος 21,3%. Όλοι οι μήνες του έτους ήταν με θετικό πρόσημο, και μόνο ο Νοέμβριος είχε αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρισυ.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Βλάβες Μίζας


Δεν γυρίζει, ή γυρίζει αργά Ξεφόρτιστη μπαταρία Χαλαρές επαφές Ψύκτρες – ελατήρια ψυκτρών Σφικτός κινητήρας (μετά από επισκευή) Θόρυβος Φθαρμένη οδόντωση μίζας ή βολάν Λασκαρισμένες βίδες μίζας Ρουλεμάν Γυρίζει η μίζα, αλλά δεν εμπλέκει Κακή σύνδεση καλωδίων Ελαττωματικό βαρελάκι μίζας Λάσπη στην οδόντωση της μίζας Το γρανάζι της μίζας δεν επανέρχεται Διακόπτης Καλωδίωση Κολλάει το γρανάζι

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Service Reset Honda


Η παρακάτω διαδικασία ισχύει για τα περισσότερα μοντέλα της Honda: • Γυρίστε τοκλειδί στην πρώτη θέση • Πατήστε το πλήκτρο του οδομέτρου γιάπερισσότερο από 15 δευτερόλεπτα και • Γυρίστε το κλειδί στην θέση ΟΝ • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο του οδομέτρου μέχρι να σβήσει η ένδειξη του Service

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Service reset VAG


Η διαδικασία για τον μηδενισμό της ένδειξης για το επόμενο Service στα περισσότερα μοντέλα της Volkswagen με ψηφιακό οδόμετρο γίνεται με την παρακάτω διαδικασία: Πριν τοποθετήσετε το κλειδί στην κλειδαριά, πατήστε το πλήκτρο του οδομέτρου και κρατήστε το πατημένο. • Ανοίξτε το κλειδί στην θέση ΟΝ - ανάβουν οι προειδοποιητικές λυχνίες στο ταμπλώ • Περιμένετε 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να σβήσουν οι περισσότερες προειδοποιητικές λυχνίες (το πλήκτρο του οδομέτρου παραμένει πατημένο) • Κλείστε και αφαιρέστε το κλειδί (το πλήκτρο του οδομέτρου παραμένει πατημένο) • Αφήστε το πλήκτρο του οδομέτρου Το διάστημα για service έχει μηδενίσει. Εάν δεν συμβεί αυτό, επαναλάβετε την διαδικασία.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ιπποδύναμη κατά SAE ή DIN


Οίδιος κινητήραςανάλογα μετην μέθοδο μέτρσης εμφανίζει διαφορετική ιπποδύναμη. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ένα τυπικό κινητήρα δυναμομετρημένο με 3 διαφορετικές μεθόδους.