Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Cotton triangulated frame


Η εταιρεία μοτοσικλετών Cotton ήταν η πρώτη που ξέφυγε από τα παραδοσιακά πλαίσια σε σχήμα διαμαντιού γιά μοτοσικλέτες, που προέρχονταν από ποδήλατα. Ο F.W. Cotton το 1913 πατεντάρισε τα πλαίσια από τριγωικό χωροδικτύωμα (triangulated frame) και από το 1920 ξεκίνησε να κατασκευάζει τέτοιες μοτοσικλέτες.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δισκόφρενα σε μοτοσικλέτα


Το 1964 τοποθετήθηκε γιά πρώτη φορά δισκόφρενο σε μοτοσικλέτα. Πρόκειται γιά το ιταλικό σκούτερ Lambretta GT200 που γιά μπροστινό φρένο διέθετε δισκόφρενο προφυλαγμένο από τον κακό καιρό και αεριζόμενο.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

+11,3% ο Μάρτιος


Με 6.529 ταξινομίσεις έκλεισε ο φετεινός Μάρτιος, έναντι 5.866 του Μαρτυίου του 2014. Εμφάνισε δηλαδή αύξηση +11,3%. Στο πρώτο τρίμηνο έχουν ταξινομηθεί 17.271 αυτοκίνητα.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Έλεγχος αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα


Γιά τα αυτοκίνητα με αισθητήρα MAF ή HFM με ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα, ο έλεγχος της καλής λειτουργίας αυτού του αισθητήρα γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα διαγνωστικό μηχάνημα με δυνατότητα ελέγχου παραμέτρων λειτουργίας. με κρύο τον κινητήρα συνδέουμε το διαγνωστικό μηχάνημα και ελέγχουμε την τιμή της θερμοκρασίας αέρα εισαγτωγής. Με ανοικτό το κλειδί και σβηστό τον κινητήρα καθώς περνά ο χρόνος θα αυξάνει η θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής εξ αιτίας της θέρμανσης της αντίστασης που έχει ενσωματωμένος ο αισθητήρας. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, ο αισθητήρας είναι ελαττωματικός.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Alfa Romeo Reset


Στα περισσότερα μοντέλα της Alfa Romeo ο μηδενισμός του διαστήματος του σέρβις γίνεται με την χρήση διαγνωστικού εργαλείου. Υπάρχουν όμως αρκετά μοντέλα που αυτό μπορεί να γίνει χειροκίνητα. Για παράδειγμα: Γυρίστε το κλειδί στην θέση ΟΝ Πατήστε το πλήκτρο INFO μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη Service Πατήστε τα πλήκτρα (+) και (-) ταυτόχρονα για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα (ο χρόνος για το επόμενο σέρβις μηδενίζει) Γυρίστε το κλειδί στην θέση OFF

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τράβηγμα στο φρενάρισμα


Η αιτία για ένα αυτοκίνητο που τραβά κατά το φρενάρισμα μπορεί να είναι: 1. Ανόμοιες πιέσεις ή διαστάσεις ή τύπος μεταξύ των ελαστικών του ίδιου άξονα 2. Ανόμοια φθορά μεταξύ των ελαστικών του ίδιου άξονα 3. Ασύμμετρη φθορά στην ανάρτηση του αυτοκινήτου 4. Αμορτισέρ 5. Δαγκάνα που κολλά (ένδειξη: ανόμοια φθαρμένα τακάκια) 6. Λάδι ή γράσσο σε δίσκο ή ταμπούρο 7. Μαρκούτσι με διόγκωση