Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Παλμογράφημα γεννήτριας


μετην βοήθεια ενός παλμογράφου μπορούμε γρήγορα να κάνουμε έλεγχο στην γεννήτρια ενός αυτοκινήτου. η κανονική κυμματομορφή θα είναι μία γραμμή με μία διακύμανση στο ρελαντί που θα περιορίζεται καθώς αυξάνουν οι στροφές.
Εάν η διακύμανση είναι ανομοιόμορφη, υπάρχει πρόβλημα με τις διόδους.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αναγνώριση ψυκτικού ρευστού


κάποτε υπήρχαν στην πράξη δύο ψυκτικά ρευστά σε χρήση. Σήμερα γίνεται ο χαμός: εκτός από το R123a και το R1234yf κυκλοφορούν ένα σωρό αζεοτροπικά μίγματα. Είναι απαραίτητος εξοπλισμός σε κάθε συνεργείο αυτοκινήτων να υπάρχει ένα μηχάνημα που να αναγνωρίζει το ψυκτικό ρευστό που έχει χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο, γιατί η ανάμισξη διφορετικών ψυκτικών ρευστών δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Freon Μετατροπές Μονάδων


Για να μετατρέψουμε: • Oz σε lbs διαιρούμε διά 16 • Lbs σε oz πολλαπλασιάζουμε επί 16 • Oz σε gr πολλαπλασιάζουμε επί 28,4 • Gr σε oz διαιρούμε διά 28,4 • Lbs σε kg διαιρούμε διά 2,205 • Kg σε lbs πολλαπλασιάζουμε επί 2,205 • Kg σε oz πολλαπλασιάζουμε επί 35,27 • Oz σε kg πολλαπλασιάζουμε επί 0,0284

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

+1,4% o Σεπτέμβριος


Με 5,125 ταξινομίσεις έκλεισε ο φετεινός Σεπτέμβρης, αυξημένες κατά 1,4% σε σχέση με τις 5,055 ταξινομίσεις του Σεπτεμβρίου του 2014. Στην πρώτη θέση γιά τον μήνα αυτό βρέθηκε η Mercedes με 544 ταξινομίσεις ή 10,6% μερίδιο αγοράς.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Βιοντίζελ


Για πολλούς το βιοντίζελ είναι συνώνυμο του κολλώδους ιζήματος και της ανάπτυξης μικροοργανισμών στο ρεζερβουάρ. Πέραν αυτών το βιοντίζελ ευθύνεται και για άλλες παρενέργειες: Σε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνει το ιξώδες του και παύει να είναι ρευστό. Αφήνει περισσότερα κατάλοιπα. Είναι περισσότερο υγροσκοπικό και προκαλεί περισσότερη διάβρωση. Οι μεθυλ-εστέρες που περιέχονται στο βιοντίζελ μπορεί να διαβρώσουν τα υλικά στεγανότητας. Το βιοντίζελ (ανάλογα με την προέλευσή του) ενδέχεται να διαβρώνει κάποια μέταλλα, όπως τον μόλυβδο, το κοβάλτιο, το μαγνήσιο και κράματα όπως το μαντέμι ή τον τενεκέ.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Σκάνδαλο» της γερμανικής VW


Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει το «σκάνδαλο» της γερμανικής VW. Χωρίς ακόμη να έχω καταλάβει τί ακριβώς έκανε το λογισμικό, και γιατί είναι παράνομο, αναρωτιέμαι: ο μεταβλητός χρονισμός που κάνει τον κινητήρα κάτω από τις 2 - 3000 στροφές να λειτουργεί με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, παραποιεί ή όχι τις εκπομπές ρύπων. Ίδια απορία γιά τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού που λειτουργούν σε κατάσταση φτωχού μίγματος στις στροφές που γίνονται οι σχετικές μετρήσεις, και από εκεί και πάνω . . . κανείς δεν μετρά τίποτα. Τέτοιες τεχνολογίες είναι νόμιμες ή όχι? Είναι ηθικά αποδεκτές ή όχι? Τί παραπάνω έχει κάνει η VW?