Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Golf GTE


Το νέο Golf GTE διαθέτει την υβριδική διάταξη του Audi A3 e-tron. Ο 1,4 TSI βενζινοκινητήρας του αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 PS και μέγιστη ροπή 250 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει μέγιστη ισχύ 102 PS και μέγιστη ροπή 330 Nm. Η συνδυαστική μέγιστη ιπποδύναμη του υβριδικού συστήματος είναι 204 PS/5.000-6.000 σ.α.λ. και η συνδυαστική μέγιστη ροπή 350 Nm/1.600-3.500 σ.α.λ. Η υβριδική διάταξη που διαθέτει του επιτρέπει να κινείται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο για μια απόσταση 50 χλμ με την μέγιστη ταχύτητά του να περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα . Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, με την τελική ταχύτητά του να φτάνει τα 222 χλμ./ώρα, και να χρειάζεται για 0-100 χλμ./ώρα μόλις 7,6'', ενώ οι εκπομπές CO2 να είναι μόλις στα 35 γρ./χλμ (για τα πρώτα 100 χλμ) και η τυποποιημένη κατανάλωσή του μόλις 1,5 λίτρα/100 χλμ.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Εσωτερική Αντίσταση Μπαταρίας


Η εσωτερική αντίσταση μιάς μπαταρίας μολύβδου δίνεται από την σχέση: Rj = Rj1 + Rj2 + Rj3 + Rj4 + Rj = εσωτερική αντίσταση μπαταρίας Rj1 = αντίσταση επαφής μεταξύ ηλεκτροδίων και ηλεκτρολύτη (polarization resstance) Rj2 = αντίσταση των ηλεκτροδίων Rj3 = αντίσταση του ηλεκτρολύτη Rj4 = αντίσταση των εσωτερικών συνδέσεων Η εσωτερική αντίσταση Rj για μία μπαταρία 50 Ah στους 20 C και πλήρως φορτισμένη κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 mΩ. Η ίδια μπαταρία στους - 25 C και φορτισμένη κατά 50% εμφανίζει αντίσταση περίπου 25 mΩ.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Cinturato All Season – Αυτοεπισκευαζόμενο


Παρουσι9άστηκε το πρώτο αυτοεπισκευαζόμενο ελαστικό από την Pirelli. Το Cinturato All Season (στις πιο δημοφιλείς διαστάσεις) υιοθετεί μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει στο ελαστικό να εοισκευάζεται μόνο του, και τη συνέχιση του ταξιδιού χωρίς απώλεια πίεσης σε περίπτωση διάτρησης από αντικείμενο διαμέτρου μέχρι 4mm. Σε αυτή την περίπτωση, το ξένο σώμα τρυπά το ελαστικό συναντά ένα ειδικό στεγανοποιητικό υλικό που το ακινητοποιεί στη θέση του, στεγανοποιώντας την οπή και εμποδίζοντας την οποιαδήποτε διαρροή αέρα. Η τεχνολογία Seal Inside εξασφαλίζει στον καταναλωτή μεγαλύτερη ασφάλεια και ξεγνοιασιά, δεδομένου ότι στο 85% των περιπτώσεων η απώλεια πίεσης ελαστικών προκαλείται από τη διείσδυση ξένων αντικειμένων. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε τύπο οχήματος καθώς δεν απαιτεί ειδικές ζάντες ή σύστημα παρακολούθησης πίεσης.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κατάταξη Οχημάτων


Σύμφωνα με τον κανονισμό 2007/46/EG της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται σε ισχύ από το 2009, τα χερσαία οχήματα κατατάσσονται στις ακόλουθες κλάσεις: - Κλάση L: Δίτροχα ή τρίτροχα, καθώς και ελαφρά τετράτροχα (μάζας κενού οχήματος μέχρι 400 kg, ή για μεταφορά φορτίων 550 kg, και ισχύoς μέχρι 15 kW) αυτοκινούμενα οχήματα. - Κλάση M: Αυτοκινούμενα οχήματα για τη μεταφορά προσώπων με τουλάχιστον τέσσερις τροχούς, καθώς και με τρεις τροχούς και επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μεγαλύτερο του 1 t. M1: Οχήματα με το πολύ 8 θέσεις, εκτός της θέσης του οδηγού (κοινά ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα και τροχόσπιτα). M1G: Οχήματα ανωμάλου εδάφους με το πολύ 8 θέσεις, εκτός της θέσης του οδηγού (τζιπ). Επιτρέπεται να ρυμουλκούν οχήματα βάρους μέχρι 1,5 το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος τους, όχι όμως μεγαλύτερου των 3,5 t. M2: Οχήματα με περισσότερες από 8 θέσεις, εκτός της θέσης του οδηγού, και επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μέχρι 5 t. M3: Οχήματα με περισσότερες από 8 θέσεις, εκτός της θέσης του οδηγού, και επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μεγαλύτερο των 5 t. - Κλάση N: Αυτοκινούμενα οχήματα για τη μεταφορά αγαθών με τουλάχιστον τέσσερις τροχούς, καθώς και με τρεις τροχούς και επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μεγαλύτερο του 1 t. Ν1: Οχήματα με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μικρότερο των 3,5 t. Ν2: Οχήματα με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 t και μικρότερο των 12 t. Ν3: Οχήματα με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μεγαλύτερο των 12 t. - Κλάση R: Ρυμουλκούμενα, συμπεριλαμβανομένων και των επικαθημένων. - Κλάση O: Αγροτικά και δασικά ρυμουλκούμενα οχήματα. - Κλάση S: Συρόμενα εναλλάξιμα αγροτικά και δασικά μηχανήματα. - Κλάση T: Ελκυστήρες για αγροτική και δασική χρήση. - Κλάση C: Ερπυστριοφόροι ελκυστήρες για αγροτική και δασική χρήση.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

+17,6 % o Νοέμβριος


Με 5.859 ταξινομίσεις έκλεισε ο Νοέμβριος. Που σημαίνει 17,6% καλύτερα από τις 4.983 ταξινομίσεις του αντίστοιχου μήνα του 2014. Το σύνολο των ταξινομίσεων από την αρχή του χρόνου, έχει θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι και φτάνουν στις 68.989.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Mέτωπο αναχρονισμού


Κάποτε έσπαγαν τις πρέσες. Αργότερα, έκλειναν τα εργοστάσια με την μέθοδο των καταλήψεων. Σήμερα? Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη του Μετώπου Λαού στα Τρίκαλα, με σκοπό να σταματήσει το εγχείρημα «Λεωφορείο χωρίς οδηγό», έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κατακρεουργούνται, ενώ τα προβλήματα της πόλης χάσκουν άλυτα και επιδεινώνονται. Η Δημοτική Αρχή Τρικκαίων όμως αδιαφορεί παντελώς για όλα αυτά και επιδίδεται μονίμως σε κινήσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού των δημοτών, που ενίοτε προσθέτουν μύρια όσα προβλήματα στον τόπο. Τελευταίο παράδειγμα το «πιλοτικό πρόγραμμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό», που μήνες τώρα προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην πόλη και τους πολίτες. Με τις καθημερινά πολλαπλασιαζόμενες αυθαίρετες παρεμβάσεις που γίνονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη διέλευση των 4 οχημάτων προκαλούν μύρια όσα προβλήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο αναστατώνοντας τους πολίτες. Μπορεί η αγανάκτηση και η οργή των δημοτών να έχει χτυπήσει κόκκινο, ωστόσο η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτε! Και συνεχίζει… απτόητη το επικοινωνιακό της τρυκ για ένα πείραμα που μόνο αυτή γνωρίζει το σκοπό του. Οι Τρικαλινοί όμως δεν πρόκειται να γίνουν πειραματόζωα της Δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου! Το αίτημα πια είναι παλλαϊκό: ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ»! Αλλιώς, αν δεν το σταματήσει η Δημοτική Αρχή, πολύ σύντομα η ίδια η οργή των Τρικαλινών θα το σταματήσει και θα βάλει τέλος σ’ αυτό το απαράδεκτο πείραμα! Η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στα αγνώστου χρησιμότητας πειράματα των αρχόντων!» Μπροστά τους και η Ιερά Εξέταση μόνο προοδευτική μπορεί να χαρακτηριστεί.