Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Opel Mokka X

















 
Προσθετοντας το γράμμα Χ η Opel προχώρησε σε αναβάθμιση του πετυχημένου της Crossover / SUV.
Έτσι προέκυψε το Mokka X με αισθητική ανανέωση που συνοδεύεται από νέους κινητήρες, νέα τεχνολογία στον φωτισμό, νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και νέα ηλεκτρονικά βοηθήματα.









Οι διαστάσεις του Mokka X είναι: Μήκος Χ Πλάτος Χ Ύψος 4.275 Χ 1.780 Χ1.658 με μεταξώνιο 2.555mm και βάρος 1.449 κιλά.



Υπάρχουν διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Βασικό εξοπλισμό αποτελεί ο πετρελαιοκινητήρας των 1,6 λίτρων turbo με intercooler και φίλτρο DPF και σύστημα τροφοδοσίας common rail

Κινητήρας 1,6 CDTi
Κωδικός B16DTH
Διάμετρος Χ Διαδρομή 79,7 X 80,1 mm
Συμπίεση 1 : 16
Ιπποδύναμη 100 kW / 136 Hp 4.000 rpm
Ροπή 320 Nm    rpm




















Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

EOBD DTC P0351





Ο κωδικός βλάβης υποδηλώνει βλάβη του πολλαπλασιαστή.
Συμπτώματα
Αναμμένη λυχνία Check Engine
Ασταθές ρελαντί
Διακοπές κατά την επιτάχυνση


Πιθανές αιτίες
Ελαττωματικός πολλαπλασιαστής / ες
Ελαττωματικά μπουζί
Διαρροή στην πολλαπλή εισαγωγής
Αιθάλη στο σώμα της πεταλούδας γκαζιού
Βαλβίδα ελέγχου ρελαντί
Καλωδίωση
Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Εξαέρωση φρένων





Κατά την εξαέρωση αφαιρούμε τον αέρα που έχει περάσει στο υδραυλικό κύκλωμα των φρένων.
Για να γίνει εξαέρωση χρειάζονται δύο τεχνίτες, ένας γιά να πατά το πεντάλ του φρένωου και ένας γιά να κάνει την εργασία της εξαέρωσης.
Εάν υπάρχει καταλληλος εξοπλισμός αυτό μπορεί να γίνει και άπό ένα τεχνίτη.
Η διαδικασία γιά την εξαέρωση είναι η παρακάτω:
1.  Αφού αφαιρέσουμε τον αντίστοιχο τροχό εντοπίζουμε στην πίσω πλευρά του ακταξονίου την βαλβίδα εξαέρωσης ή εξαερωτήρα.
2.  Περνάμε στην βαλβίδα εξαέρωσης το ανάλογο ρακορόκλειδο ή πολύγωνο κλειδί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γερμανικό κλειδί αλλά υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουμε το παξιμάδι).
3.  Προσαρμόζουμε στο άκρο του εξαερωτήρα ένα διαφανές ελαστικό σωληνάκι. Το άλλο άκρο από το σωληνάκι το βυθίζουμε σε ένα επίσης διαφανές δοχείο που είναι συμπληρωμένο μέχρι το μνέσον του με παλαιά υγρά φρένων.
4.  Ελέγχουμε την στάθμη των υγρών φρένων στην κεντρική αντλία και συμπληρώνουμε εάν χρειάζεται. Κατά την διάρκεια της εξαέρωσης φεύγει υγρό από το κύκλωμα, γιαυτό πρέπει να ελέγχουμε συνεχώς ώστε να  μην πέσει η στθάμη των υγρών κάτω από το κανονικό.
5.  Ο τεχνίτης που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκκινήτου αρχίζει να πατά κα να αφήνει γρήγορα το πεντάλ του φρένου μέχρι να αποκτήσει σκληρή αίσθηση, και κρατά το πεντάλ πατημένο. Συνήθως αυτό απαιτεί πέντε - έξι πατήματα. Τότε ενημερώνει τον δεύτερο τεχνίτη φωνάζοντας την λέξη “πατημένος”.
6.  Ο δεύτερος τεχνίτης λασκάρει τον εξαερωτήρα, από τον οποίο εξέρχεται υγρό φρένων με δυσσαλίδες, και αμέσως σφίξει ξανά τον εξαερωτήρα. Κατά την διάρκεια αυτή ο τεχνίτης που πατά το πεντάλ δεν πρέπει να σηκώσει καθόλου το πόδι του γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να πάρει ξανά αέρα το κύκλωμα. Ο τεχνίτης που κάνει την εξαέρωση ειδοποιεί τον τεχνίτη που πατά το πεντάλ ότι έσφιξε τον εξαερωτήρα, φωνάζοντας την λέξη “πρεσσάρισε”.
Η διαδικασία επαναλαμβένται μέχρι να σταματήσουν να βγαίνουν δυσσαλίδες. Ακολουθεί ο επόμενος τροχός μέχρι να γίνει εξαέρωση και στους τέσσερεις.





















Σε περίπτωση που αλλάξαμε κάποιο εξάρτημα αρχίζουμε την εξαέωση από τον τροχό που αντιστοιχεί στο εξάρτημα αυτό. Κανονικά πρώτος εξαερώνεται ο πλέον απομακρυσμένος από την αντλίατροχός. Σε αυτοκίνητο με το τιμόνι (και την αντλία φρένων) αριστερά ξεκινάμε από τον πίσω δεξιό τροχό. Ακοπλουθεί ο πίσω αριστερός και περνάμε στον εμπρός άξονα με την ίδια σειρά, δηλαδή πρώτα από τον πλέον απομακρυσμένο.
Μετά το τέλος της εξαέρωσης πρέπει το πεντάλ να έχει αποκτήση κανονική αίσθηση. Εάν εξακολουθεί να έχει σπογκώδη αίσθηση επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, ξεκινώντας από τον πλέον απομακρυσμένο τροχό.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

+0,6 % ο Νοέμβριος






Με οριακή αύξηση οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων κατά τον Νοέμβριο. 5.897 νέα αυτοκίνητα ταξινομίθηκαν τον φετεινό Νοέμβρη με 5.859 τον ίδιο μήνα του2015. Έτσι η αγορά διατηρεί στο σύνολο της χρονιάς θετικό πρόσημο σε σχέση με την χρονιά που πέρασε.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

P0100 Πιθανές βλάβες




Αισθητήρας μάζας αέρα
Καλωδίωση
Φίσσα
ECU
Γείωση
Φίλτρο αέρα
Ραγισμένος σωλήνας εισαγωγής αέρα