Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Μηδενισμός Oil Service VAG



Ξεκινήστε με το κλειδί στην θέση off.
Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για τον χιλιομετρητή ταξιδίου (2) στο ταμπλό των οργάνων.
Ανοίξτε το κλειδί ενώ πατάτε το κουμπί.
Στην οθόνη του χιλιομετρητή ταξιδιού εμφανίζεται το μήνυμα "Service OIL"
Αφήστε το κουμπί.
Πατήστε το κουμπί ρύθμισης (1) στο ταμπλό των οργάνων για χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει επαναφορά της ένδειξης "Service OIL".
Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη "- - -"
Πιέστε ξανά το κουμπί επαναφοράς για το χιλιομετρητή ταξιδιού, μέχρι να μηδενίσει.
Αφήστε το κουμπί.
Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη "Service INSP"
Πατήστε το κουμπί ρύθμισης (1) στο ταμπλό των οργάνων μέχρι να επαναφερθεί η ένδειξη "Service INSP".
Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη "- - -"
Κλείστε το κλειδί.










Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Απενεργοποίηση κυλίνδρων



Το 1981 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Alfa Romeo  παρουσίασε την Alfetta CEM (Controllo Elettronico del Motore) η οποία εφοδιάζονταν με τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων απόδοσης 130 ίππων που απενεργοποιούσε δύο κυλίνδρους για καλύτερη κατανάλωση. Η μόνη οπτική διαφορά ήταν στο σήμα «CEM» αριστερά στο πορτμπαγκάζ.
Αρχικά δόθηκαν δέκα Alfetta CEM σε οδηγούς ταξί στην πόλη του Μιλάνου για δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες οι οποίοι παρατήρησαν μείωση της κατανάλωσης που έφτανε έως και το 12%. Στη συνέχεια η Alfa Romeo το 1983 κατασκεύασε ακόμα 991 Alfetta CEM οι οποίες πουλήθηκαν κυρίως στην αγορά της Ιταλίας.



Προσθήκη λεζάντας

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Αυτοκίνηση 2017



Η έκθεση αυτοκινήτου Αυτοκίνηση 2017 λειτουργεί στους χώρους του πρώην δυτικού αεροδρομίου Ελληνικού, στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ  και στο διάστημα 11-19 Νοέμβρη.  Πρόκειται για την έκθεση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων.
Κάθε πέρισυ και καλύτερα. Κάτι που ισχύει για την φετεινή έκθεση. Παρά το γεγονός ότι στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 18 εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα λιτά τα περίπτερα, με τους περισσότερους συμμετέχοντες να το αντιμετωπίζουν σαν αγγαρεία.
Ενδεικτικό είναι πως την ημέρα που επισκεφτήκαμε την έκθεση, μόνο 2 από τους εκθέτες διέθεταν προσπέκτους. Οι υπόλοιποι απλά σου ζητούσαν ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν μαζί σου.
Ακριβή και τιμή του εισιτηρίου, στα 6 Ε.








































Με ένα διάδρομο που περνούσε από τα WC περνά ο επισκέπτης στον χώρο του AFTER MARKET όπου εκτίθενται προϊόντα και  υπηρεσίες. Εδώ η κατάσταση ήταν καλύτερη, αν και οι εκθέτες ήταν λίγοι. 






Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Βιοαιθανόλη στην βενζίνη



Με τροπολογία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, από 1ης Ιανουαρίου 2019, γίνεται υποχρεωτική η ανάμειξη βιοαιθανόλης στη βενζίνη, σε ποσοστό 2,8% ενώ μέχρι  το 2020 θα φτάσει σε ποσοστό 3,3%.
Μετά το 2020 η συμμετοχή της βιοαιθανόλης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με Υπουργική απόφαση.
Το τελικό προιόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην υγρασία που σημαίνει ότι η διαδικασία της ανάμιξης δεν θα είναι απλή υπόθεση.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

+26,2% οι ταξινομήσεις του Οκτωβρίου



Βελτιωμένες οι ταξινομήσεις του Οκτωβρίου  του 2017 σε σχέση με το ίδιο μήνα του 2016.
Με 6.306 ταξινομήσεις, έναντι 4.995 του αντίστοιχου περσινού μήνα, η άνοδος είναι 26,2%.
Από την αρχή του έτους, οι ταξινομήσεις έχουν φτάσει στις 76.164, αυξημένες σε σχέση με το 2016 κατά 11,7% για το ίδιο χρονικό διάστημα.