Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Fiesta 2016 Oil light reset




Για το μοντέλο Ford Fiesta του 2016 η διαδικασία για τον μηδενισμό του διαστήματος αλλαγής λαδιών ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:
·         Ανοίξτε το κλειδί στην θέση ΟΝ
·         Πατήστε ταυτόχρονα τα πεντάλ φρένου και γκαζιού
·         Μετά από 3 δευτερόλεπτα, εμφανίζεται το μήνυμα Oil reset in prog
·         Μείνετε με τα πεντάλ πατημένα
·         Μετά από 25 δευτερόλεπτα, εμφανίζεται το μήνυμα Oil reset complete
·         Αφήστε τα πεντάλ
·         Κλείστε το κλειδί
Ο μηδενισμός του διαστήματος έχει γίνει. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, για να το επιβεβαιώσετε.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

+24% ο Ιούνιος


Ανοδική η πορεία των ταξινομήσεων και κατά τον μήνα Ιούνιο. Με 12.571 ταξινομήσεις βρίσκεται 24% καλύτερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2017.
Το εξάμηνο έκλεισε με 62.312 ταξινομήσεις έναντι 50.356υου αντίστοιχου περσινού διαστήματος, που σημαίνει ότι οι πωλήσεις για φέτος θα ξεπεράσουν τις 100.000.

Ανοδική η πορεία των ταξινομήσεων και κατά τον μήνα Ιούνιο. Με 12.571 ταξινομήσεις βρίσκεται 24% καλύτερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2017.
Το εξάμηνο έκλεισε με 62.312 ταξινομήσεις έναντι 50.356υου αντίστοιχου περσινού διαστήματος, που σημαίνει ότι οι πωλήσεις για φέτος θα ξεπεράσουν τις 100.000.

Κράματα Χυτοσιδήρων




Σίδηρος ονομάζεται το κράμα Fe –C με περιεκτικότητα σε C μεταξύ 0 και 0,03 %.
Χάλυβες ή κοινοί χάλυβες ονομάζονται τα κράματα Fe – C με 0,03 % < π(C) < 2,00 %. Πρακτικά όμως χρησιμοποιούμε κοινούς χάλυβες κάτω του 1,5 % σε C. Εκτός των κοινών χαλύβων έχουμε και ειδικούς χάλυβες που σχηματίζονται με προσθήκη άλλων στοιχείων στους κοινούς χάλυβες.
Χυτοσίδηροι ονομάζονται τα κράματα Fe – C με 2,00 % < π(C) < 6,67 %. Οι χυτοσίδηροι διακρίνονται σε λευκούς χυτοσιδήρους (παρουσιάζουν λευκή επιφάνεια θραύσης) και σε φαιούς χυτοσιδήρους (με φαιά επιφάνεια θράυσης). Εάν 2,00 < π(C) < 4,3 % λέγονται και υποευτηκτικά κράματα για π(C) = 4,3 % ευτηκτικό κράμα και για π(C) > 4,3 % υπερευτηκτικά κράματα.
Τα κράματα Fe- C ανήκουν στην κατηγορία συνθέτου τύπου, δηλαδή τα συστατικά του ενώ σε υγρή κατάσταση είναι πλήρως αναμίξιμα σε στερεά κατάσταση είναι εν μέρει αναμίξιμα. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι τα εξής:
Ωστενίτης είναι ένα στερεό διάλυμα παρεμβολής και σχηματίζεται όταν στο κρυσταλλικό πλέγμα του γ - Fe, έχει διαλυθεί άνθρακας (με παρεμβολή) σε αναλογία περίπου μέχρι 2 % στη θερμοκρασία των 1130 οC. Στην αναλογία αυτή άνθρακα έχουμε κορεσμένο ωστενίτη. O ωστενίτης είναι αμαγνητικός.
Φερρίτης είναι ένα στερεό διάλυμα παρεμβολής και σχηματίζεται όταν στο κρυσταλλικό πλέγμα του α- Fe διαλυθεί άνθρακας σε αναλογία μέχρι 0,03 % στη θερμοκρασία των 723 °C. Στην αναλογία αυτή έχουμε κορεσμένο φερρίτη. O φερρίτης είναι μαγνητικός μέχρι τους 769°C. Οι μηχανικές του ιδιότητες είναι ίδιες με του καθαρού σιδήρου.
Σεμεντίτης (Fe3C) είναι μια χημική ένωση (καρβίδιο) που σχηματίζεται από το σίδηρο και τον άνθρακα (π(C)= 6,67 %), όταν η περιεκτικότητα του κράματος σε C είναι μεγαλύτερη από 0,03 % (κορεσμός του φερρίτη). O σεμεντίτης είναι πολύ σκληρός και πολύ εύθραυστος.
Λεδεμβουρίτης είναι το ευτηκτικό κράμα Fe – C, το οποίο αντιστοιχεί σε π(C)= 4,3 % (ευτηκτική αναλογία) και θερμοκρασία 1130 oC (ευτηκτική θερμοκρασία), (σημείο C του διαγράμματος), του οποίου η έναρξη και το πέρας της στερεοποίησης συμπίπτουν. Ο λεδεμβουρίτης αποτελείται από πλακοειδείς κρυσταλλίτες εναλλάξ κορεσμένου ωστενίτη (π (C) = 2 %) και σεμεντίτη.
Περλίτης είναι το ευτηκτοειδές κράμα Fe – C, το οποίο αντιστοιχεί σε π(C)= 0,80 % (ευτηκτοειδής αναλογία) και θερμοκρασία 723 oC (ευτηκτοειδής θερμοκρασία), (σημείο S του διαγράμματος), του οποίου η έναρξη και το πέρας του μετασχηματισμού από ωστενίτη σε φερρίτη συμπίπτουν. Ο περλίτης σχηματίζεται από πλακοειδείς κρυσταλλίτες εναλλάξ φερρίτη και σεμεντίτη.


Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

100 χρόνια FACOM




Τα 100 της χρόνια γιόρτασε πριν από λίγες μέρες και στην Ελλάδα η FACOM μέλος τoυ Ομίλου Stanley Black & Decker.
Όλα ξεκίνησαν το 1918 από ένα μικρό συνεργείο στη Gare De Lyron. Εκεί ο νεαρός τότε μηχανικός Louis Moses, ίδρυσε μαζί με λιγοστούς φίλους και συγγενείς την Γαλλο-Αμερικανική Εταιρεία Κατασκευής Μηχανικών Εργαλείων με το ακρωνύμιο FACOM καθώς ήθελε να εξελίξει την τότε σχεδόν παραδοσιακή χρήση εργαλείων και να την μεταφέρει στο μέλλον.
Για ένα χρόνο, το πρώτο αλλά και μοναδικό εργαλείο της εταιρείας ήταν το θρυλικό πλέον κλειδί που έμεινε στην ιστορία της εταιρείας ως η "Madame 101", το αγαπημένο των γαλλικών σιδηροδρόμων και μαστόρων για περισσότερες από 4 δεκαετίες.
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της FACOM έρχεται το 1924 με το πρώτο της μεγάλο συμβόλαιο με την Renault για ένα γαλλικό κλειδί 23cm και ακολουθεί συμβόλαιο με την Peugeot για ένα ρυθμιζόμενο κλειδί με ξύλινη λαβή.
Το 1952 η FACOM πρωτοπορεί προσφέροντας στους πελάτες της "δια βίου εγγύηση" μία άγνωστη λέξη μέχρι τότε στον τομέα των εργαλείων. Από τότε μέχρι σήμερα η FACOM είναι μία παγκόσμια αναγνωρισμένη εταιρεία για τα ποιοτικά αλλά και καινοτόμα εργαλεία της.