Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Νέες προδιαγραφές ACEA 2021

 


Νέες προδιαγραφές λιπαντικών ελαφρού τύπου δημοσιεύονται από την ACEA 2021 προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στον τομέα του κινητήρα που καθοδηγούνται από έναν συνδυασμό αναγκών προσαρμογής στην νομoθεσία για την ρύπανση και αναγκών απόδοσης.

Τα μέλη της ACEA που κατασκευάζουν ελαφρά οχήματα αναπτύσσουν νέα συστήματα κινητήρων για να συνεχίσουν να βελτιώνουν την απόδοση καυσίμου και να προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση που αναμένεται από τους πελάτες. Βελτίωση της οικονομίας καυσίμου σημαίνει χρήση ελαφρύτερων τύπων λαδιών με ιξώδες.

Σήμερα, οι κύριες τεχνολογίες κινητήρων ελαφρού τύπου είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου άμεσου ψεκασμού (DI) που συμπληρώνονται με στρατηγικές stop/start, υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία. Συνεπώς, τα μέλη της ACEA που κατασκευάζουν ελαφρά οχήματα εισάγουν νέες δοκιμές κινητήρα σε δύο νέες Κατηγορίες λαδιών κινητήρα για να διασφαλίσουν την προστασία της βάσης και την απόδοση του σύγχρονου κινητήρα.

 

Η πρώτη νέα Κατηγορία είναι το High SAPS A7/B7-21 με προστασία από την κρουστική καύση στις χαμηλές στροφές και τη φθορά για υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες DI, καθώς και προστασία από τις επικαθίσεις στον υπερσυμπιεστή (TCCD) για σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες DI.

Η δεύτερη κατηγορία είναι C6-21 (0W20) που παρέχει προστασία από την κρουστική καύση στις χαμηλές στροφές και φθοράς  για υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες DI, καθώς και προστασία από επικαθίσεις στον στροβιλοσυμπιεστή για υπερτροφοδοτούμενους πετρελαιοκινητήρες (TCCD) για χαμηλή κατηγορία SAPS, συμβατή με καταλύτη και μετεπεξεργασία καυσαερίων με συστήματα GPF/DPF.

Οι έλεγχοι λαδιών ελαφρού τύπου ACEA 2021 περιέχουν πέντε νέες δοκιμές,

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ανάλυση κωδικού governor της Bosch

 


Παράδειγμα:

RQV 350 1200 MW 43-5:

R = Flyweight governor

Q = μοντέλο Fulcrum lever

V = ρύθμις σε μεταβλητές στροφές              

350 = στροφές ρελαντί  

1200 = στροφές πλήρους φορτίου

MW = διάσταση αντλίας  που ταιριάζει "MW"

43-5 = αριθμός σειράς