Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

100 χρόνια Chevrolet















Πέρασε ένας αιώνας από τότε (3 Νοοεμβρίου του 1911) που ο Louis Chevrolet, γόνος οικογένειας ελβετών ωρολογοποιών, ίδρυσε στο Detroit την Chevrolet.
Εταιρεία συνόνυμα των γρήγορων αυτοκινήτων που γρήγορα ενσωματώθηκε από την GM στα 1918.
Στο μυαλό μας μένουν πάντα οι Corvette και οι Camaro και όχι τα αυτοκίνητα που φέρουν τα τελευταία χρόνια το σήμα της, τον ελβετικό σταυρό.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

F1 και υποστροφή




























Οι αλλαγές στην φόρμουλα 1 είναι συνεχείς και εμφανείς.
Παρατηρώντας δύο φωτογραφίες εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται πόσο άλλαξαν οι απαιτήσεις από τους εμπρός τροχούς των μονοθέσιων κρίνοντας από την διάμετρο των εμπρός ελαστικών.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

πρωταθλητής 2011 ο Vettel


















4 αγώνες πριν την λήξη του πρωταθλήματος, ο Sebastian Vettel εξασφάλισε το φετεινό πρωτάθλημα με την 3 θέση στο γκραν πρι της Ιαπωνίας.
Ο νεαρός γερμανός, ο νεαρότερος πρωταθλητής στην F1, με την Red Bull - Renault εξασφάλισε φέτος μέχρις στιγμής 9 νίκες και 15 pole positions.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Volvo On Call

Το Volvo On Call είναι η υπηρεσία οδικής βοήθειας και έκτακτης ανάγκης της Volvo και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού εάν ανοίξει ένας από τους αερόσακους του αυτοκινήτου.
Ενημερώνει με απευθείας επαφή με το τηλεφωνικό κέντρο του Volvo On Call, το οποίο εντοπίζει τη θέση, με τη βοήθεια του σήματος από το σύστημα GPS, και στέλνει βοήθεια το συντομότερο δυνατό.
Το σύστημα σας ειδοποιεί επίσης αν κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το αυτοκίνητο, ενώ αν κλαπεί τελικά το αυτοκίνητο, μπορεί να εντοπιστεί μέσω δορυφόρου.
Με την χρήση ενός κινητού τηλεφώνου ο οδηγός μπορεί να βρεί το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον χάρτη και να ενεργοποιήσει την κόρνα και τα φώτα, ώστε να το εντοπίσει σε ένα πάρκινκ. Επίσης μέσα από το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να δει ότι εμφανίζεται στην οθόνη του ταμπλώ του αυτοκινήτου, όπως: στάθμη λαδιών, στάθμη αντιψηκτικού, κλπ
Τέλος εάν υπάρχει τηλεχειριζόμενος θερμαντήρας καυσίμου, το μόνο που χρειάζεται για ένα ζεστό και άνετο εσωτερικό είναι απλώς ένα SMS.