Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Reset Citroen


Για το μηδενισμό (Reset) της ένδειξης για service από τον πίνακα οργάνων στα περισσότερα μοντέλα της Citroen ισχύει η παρακάτω διαδικασία: • Ξεκινήστε με το κλειδί της μηχανής στην θέση OFF • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Trip Reset στον πίνακα των οργάνων • Γυρίστε το κλειδί στην θέση ΟΝ • Στην οθόνη εμφανίζεται ο αριθμός 10 και αρχίζει να μετρά προς τα κάτω. Περιμένετε να φτάσει στο 0 • Αφήστε το πλήκτρο Trip Reset • Γυρίστε το κλειδί στην θέση OFF Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μηδενισμού

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τυποποίηση ασφαλειών


Ανάλογα με την μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση ρεύματος, οι μαχαιρωτές ασφάλειες έχουν τυποποιημένο χρώμα, όπως παρακάτω: Βιολετί 3 Α Μπεζ 5 Α Καφέ 7,5 Α Κόκκινο 10 Α Μπλέ 15 Α Κίτρινο 20 Α Διαφανές 25 Α Πράσινο 30 Α

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

knock sensor στον παλμογράφο


Συνδέουμε τον παλμογράφο και χτυπάμε τον κορμό της μηχανής, κοντά στον αισθητήρα, με ένα σφυρί. Οι τυπικές ρυθμίσεις για τον παλμογράφο είναι: 1V/div και 200 msec/div. Το σήμα του αισθητήρα είναι συνεχής τάση, κατά κανόνα κάτω από τα 200 mV όσο λειτουργείι κανονικά ο κινητήρας. Όταν υπάρχει κρουστική καύση, ξεπερνά τα 2,5 με 3,5 V. Συνήθως υπάρχει δυνατότητα καταγραφής της μέγιστης τάσης από τον παλμογράφο. Ανάλογα με τον αισθητήρα αλλάζει και η συχνότητα. Αυτή μπορούμε να την μετρήσουμε και στους περισσότερους αισθητήρες είναι 16Hz. Συνδέοντας τον παλμογράφο παρατηρούμε: Το σήμα του αισθητήρα, και Εάν λειτουργεί ο κινητήρας, να αλλάζει το αβάνς. Οι τιμές για τον αισθητήρα μπορεί να είναι διαφορετικές ανάλογα με το μοντέλο, γιατί υπάρχουν αρκετές και διαφορετικές τεχνολογίες κατασκευής αισθητήρων. Συμβουλευτείτε την σχετική βιβλιογραφία για την σωστή τιμή. Είναι σημαντικό όμως: Να υπάρχει σήμα, Να αλλάξει το σήμα όταν υπάρχουν αιτίες που προκαλούν κρουστική καύση, και Να διορθώνει το αβάνς η ηλεκτρονική μονάδα.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

+ 20.8% ο Οκτώβριος


6003 ταξινομίσεις έγιναν τον μήνα που πέρασε. Σε σχέση με τις 4,971 του Οκτωβρίου του 2013 η άνοδος της αγοράς είναι 20,8%. Το δεκάμηνο έκλεισε με 59,847 ταξινομήσεις, έναντι 48,981 του αντίστοιχου διαστήματος πέσισυ. Η άνοδος βρίσκεται στο 22,2% Σε όλους τους μήνες του 2014 οι ταξινομίσεις ήταν περισσότερες από τις αντίστοιχες του περασμένου έτους. TOYOTA, VW, OPEL, NISSAN και FIAT βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων.

Επίπεδο ασφάλειας Nissan Go


Με μηδέν βαθμούς βαθμολογήθηκε το Nissan Go σε ότι αφορά την παθητική ασφάλεια από τον φορέα New Car Assessment Programme (NCAP). Ο φορέας, μάλιστα ζήτησε από τη γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία να ανακαλέσει το μοντέλο.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Νέο Renault Twingo


Ταράζει τα νερά και πάλι με το νέο Twingo η Renault. Με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω το νέο Twingo είναι ευέλικτο και άνετο αν και μόλις 3.59m σε μήκος. Είναι 10 εκατοστά μικρότερο από την προηγούμενη έκδοση, αλλά διαθέτει 22 εκατοστά περισσότερο χώρο στην καμπίνα. Έχει κύκλο στροφής 8.59m, που είναι περίπου 1μ κάτω από τον ανταγωνισμό. Ο χώρος φόρτωσης είναι πραγματικά έξυπνος. Με 219 dm3 ορθογώνιο χώρο πάνω από τον κινητήρα και 2.2m μήκος φόρτωσης με πλήρως αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα το κάθισμα του συνοδηγού.