Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μαύρη λάσπη στο λάδι



Ο σχηματισμός μαύρης λάσπης στο λάδι του κινητήρα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στους σύγχρονους κινητήρες.
Οι κυριότερες αιτίες σχηματισμού μαύρης λάσπης, είναι οι παρακάτω:

  •      Ποιότητα καυσίμου (ποσοστό θείου)
  •   Χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας
  •   Σύστημα PCV
  •   Ποιότητα λαδιού

·         Μεγάλα διαστήματα μεταξύ αλλαγών
Η εμφάνιση της μαύρης λάσπης ξεκινά από τον χώρο κάτω από το καπάκι των βαλβίδων, και αναγνωρίζεται εύκολα ανοίγοντας την τάπα πλήρωσης.
Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η υιοθέτηση συντομότερων διαστημάτων μεταξύ των αλλαγών.



Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

MGU-H (Motor Generator Unit- Heat)



Η διάταξη MGU-H (Motor Generator Unit- Heat) τοποθετείται στην φόρμουλα 1 από τη σεζόν 2014.

Η μονάδα MGU-H είναι συνδεδεμένη με το στροβιλοσυμπιεστή του κινητήρα  και εκμεταλλεύεται την θερμική ενέργεια των καυσαερίων και την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αποθηκεύονται σε μια μπαταρία ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει τη μονάδα MGU-Κ (το οποίο είναι ουσιαστικά ένα σύστημα KERS δηλαδή μετατρέπει την κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα σε ηλεκτρική ενέργεια) και, την αποδίδει στο σύστημα μετάδοσης.

Ένα άλλο όφελος της μονάδας MGU-H είναι ότι ελέγχει την ταχύτητα του άξονα του turbo εμποδίζοντας έτσι και το turbo lag σε μικρότερες ταχύτητες των καυσαερίων ή επιβραδύνει προς τα κάτω για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη αύξηση των στροφών.




Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

+24,8 ο Απρίλιος



Άνοδος πωλήσεων τον Απρίλιο. +24,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. 9.735 ταξινομήσεις τον φετεινό Απρίλη με 7.801 τον Απρίλη του 2015.  Έτσι οι πωλήσεις έτους κατά το πρώτο τετράμηνο έρχονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. 25.061 ταξινομήσεις έγιναν το πρώτο τετράμηνο φέτος με 25.072 το 2015.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η εξέλιξη των κινητήρων















Η εξέλιξη των κινητήρων στα επόμεναχρόνια θα ακολουθήσει την λογική του Downsizing. Έτσι τουλάχιστον προβλέπει η γνωστή Borg Warner και μέχρι σήμερα οι προβλέψεις της επιβεβαιώνονται.