Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Προδιαγραφές ΑΡΙ

SC
Δημιουργήθηκε το 1964 για επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν προστασία από αποθέσεις, φθορά, σκουριά και διάβρωση.
SD
Δημιουργήθηκε το 1968. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν προστασία από αποθέσεις, φθορά, σκουριά και διάβρωση.
SE
Δημιουργήθηκε το 1972. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής έχουν αυξημένη αντοχή στην οξείδωση του λιπαντικού.
SF
Δημιουργήθηκε το 1980. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν αυξημένη προστασία από φθορά και οξείδωση του λιπαντικού.
SG
Δημιουργήθηκε το 1989. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής υπερκαλύπτουν αυτομάτως την προδιαγραφή πετρελαιοκινητήρων CC και παρέχουν αυξημένη προστασία από αποθέσεις, φθορά και οξείδωση του λιπαντικού σε σχέση με την προηγούμενη προδιαγραφή SF.
SH
Δημιουργήθηκε το 1992 και τέθηκε σε εφαρμογή το 1994. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν αυξημένη προστασία από αποθέσεις, φθορά, διάβρωση και οξείδωση του λιπαντικού σε σχέση με την προηγούμενη προδιαγραφή SG.
SJ
Δημιουργήθηκε το 1996 και τέθηκε σε εφαρμογή άμεσα. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν αυξημένη επίπεδο προστασίας σε σχέση με την προγενέστερη προδιαγραφή SH κατά της οξείδωσης σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας .Παρέχει πιο αποτελεσματική προστασία στον καταλύτη κατά φαινομένων δηλητηρίασης .

CC
Δημιουργήθηκε το 1961 για πετρελαιοκινητήρες απλούς, υπερτροφοδο-τούμενους ή turbo που λειτουργούν κάτω από μέτριες ως δυσμενείς συνθήκες. Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν προστασία από αποθέσεις και διάβρωση.
CD
Τα λιπαντικά της προδιαγραφής αυτής παρέχουν ιδιαίτερα υψηλή προστασία από φθορά και αποθέσεις ιδίως όταν χρησιμοποιούνται καύσιμα διαφορετικών ποιοτήτων.
CD II
Ειδική προδιαγραφή για δίχρονους πετρελαιοκινητήρες με αυξημένες απαιτήσεις για προστασία από φθορά και αποθέσεις (υπερκαλύπτει την προηγούμενη προδιαγραφή CD).

CE
Δημιουργήθηκε το 1983 για πετρελαιοκινητήρες υπερτροφοδοτούμενους ή turbo που λειτουργούν σε συνθήκες υψηλών ταχυτήτων και φορτίων.

CF4 και CF2
Δημιουργήθηκαν το 1990/91 και υπερκαλύπτουν τις προηγούμενες προδιαγραφές (CE και CD-II αντίστοιχα).

CG-4
Εκδόθηκε το 1995 και συνιστάται για βαριάς χρήσης οικολογικούς κινητήρες πετρελαίου που καλύπτουν τα όρια εκπομπών EURO II και χρησιμοποιούν καύσιμο με περιεκτικότητα σε θείο μέχρι και 0,5%.Υπερκαλύπτουν τις προηγούμενες προδιαγραφές CF-4 CF και CD.

CH-4
Εκδόθηκε το 1/12/1998 για τετράχρονους πετρελαιοκινητήρες που καλύπτουν τα όρια εκπομπών του 1998 .Χρησιμοποιείται με καύσιμο περιεκτικότητας σε θείο μέχρι και 0,5%.Τα λιπαντικά της προδιαγραφής CH-4 εξασφαλίζουν αξιόπιστη λειτουργία στις πιο δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας και αυξημένη ικανότητα χρήσης για μεγάλα διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: