Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Mitsubishi – Μηδενισμός λυχνίας Service


• Γυρίστε το κλειδί του αυτοκινήτου στην θέση “OFF”.
• Πατήστε τον διακόπτη του οργάνου πληροφοριών (Info) μία φορά για τουλάχιστον 1.2 sec.
• Η λυχνία υπενθύμισης Service αρχίζει να αναβοσβήνει.
• Ενώ η λυχνία αναβοσβήνει, πατήστε τον διακόπτη για 3 φορές για τουλάχιστον 1.2 sec. Σε μερικά μοντέλα χρειάζεται να πατήσετε συνεχόμενα το πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί το σύμβολο του κλειδιού.
• Εμφανίζονται οι πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση.
• Πατήστε ξανά τον διακόπτη για 3 φορές για τουλάχιστον 1.2 sec. Σε μερικά μοντέλα χρειάζεται να πατήσετε συνεχόμενα το πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη clear.
• Μηδενίζει η χρονική περίοδος για το επόμενο Service.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Τεχνικό Σεμινάριο DAYCO


Το πρώτο τεχνικό σεμινάριο της DAYCO που διοργάνωσε το Autospecialist Training, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι.
Το σεμινάριο αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τεχνικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν σε 4 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα), με κύριο στόχο την γνωριμία με την γκάμα προϊόντων της DAYCO, καθώς και την άριστη τεχνική εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων παρελκομένων και χρονισμού κινητήρων Παγκοσμίως (ιμάντες, τεντωτήρες, τροχαλίες, κιτ αντλιών νερού κλπ.) που προμηθεύει με ΟΕ εξαρτήματα τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών, scooters και άλλων οχημάτων.
Η οργάνωση του σεμιναρίου έγινε αποκλειστικά από το Autospecialist Training και οι εισηγητές ήταν ο Κος Βασιλάκης Νίκος (κύριος εισηγητής) και Ξυδιάς Νίκος, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της DAYCO στην Ιταλία, προκειμένου να αποκτηθεί εξ ιδίων η εμπειρία και η τεχνογνωσία του κατασκευαστή.
Περισσότερα για το γεγονός μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού AutoSpecialist.








παλμογράφημα ποτενσιομέτρου πεταλούδας


Γιά να δούμε το παλμογράφημα του ποτενσιομέτρου της πεταλούδας οι ρυθμίσεις είναι: 2 ή V/div και 200 ms/div.
Πατάμε απότομα και αφήνουμε το γκάζι,
Περιμένουμε ομαλή μεταβολή της τάσης. Σκαλοπάτια στην μεταβολή της τάσης δείχνουν διακοπές στην αντίσταση του ποτενσιομέτρου.


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο στόλος των επαγγελματικών

Στις 400.000 υπολογίζεται ο στόλος των βαρέων οχημάτων στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είναι γερμανικής προέλευσης. Και συγκεκριμένα:
Mercedes Benz 170.000
MAN 100.000
Volvo / Scania 80.000
DAF 30.000, και
Διάφορα άλλα 20.000

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

-2,5% o Ιανουάριος

Με αρνητικά πρόσιμα ξεκίνησε το 2016.
5.700 οι ταξινομίσεις του μήνα που περασε, όταν τον ίδιο μήμα πέρισυ, τον Ιανουάριο του 15, οι ταξινομίσεις ήταν 5.843. Η μεταβολή είναι αρνητική - 2,5%

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Tyre Identification Number (TIN).






Κάθε κατασκευαστής ελαστικών πρέπει να αναγράφει  στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού τα  ακόλουθα σύμβολα ομαδοποιημένα:
1.Πρώτη ομαδοποίηση-Δύο ή τρία σύμβολα που αντιπροσωπεύουν  το αναγνωριστικό σήμα του κατασκευαστή.
2.Δεύτερη ομαδοποίηση-Όχι περισσότερα από δύο σύμβολα για τον προσδιορισμό του μεγέθους των ελαστικών.
3.Τρίτη ομαδοποίηση-Όχι περισσότερα από τέσσερα σύμβολα ( για χρήση κατ 'επιλογή του κατασκευαστή ελαστικών)  για τον εντοπισμό σημαντικών χαρακτηριστικών  των ελαστικών.
4.Τέταρτη ομαδοποίηση-Τέσσερα αριθμητικά σύμβολα που προσδιορίζουν την εβδομάδα και το έτος κατασκευής.






Τα δύο σύμβολα  προσδιορίζουν  την εβδομάδα του έτους.
Το "01" για την πρώτη πλήρη ημερολογιακή εβδομάδα κάθε έτους, "02" για τη δεύτερη πλήρη ημερολογιακή εβδομάδα, και ούτω καθεξής.  Η ημερολογιακή εβδομάδα τρέχει από Κυριακή έως το επόμενο Σάββατο.  Η τελευταία εβδομάδα του κάθε έτους μπορεί να περιλαμβάνει όχι περισσότερο από 6 ημέρες του επόμενου έτους.
Το τρίτο και τέταρτο σύμβολα  προσδιορίζουν  τον χρόνο.
Για παράδειγμα, "0101", σημαίνει  πρώτη εβδομάδα του 2001, δηλαδή την εβδομάδα που αρχίζει στις Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2001, και τελειώνει το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου του 2001.
Η αναγραφή των στοιχείων γίνεται με χύτευση μέσα ή πάνω στο πλευρικό τοίχωμα.
 Ωστόσο, κατ 'επιλογή του κατασκευαστή, οι πληροφορίες που περιέχονται στην τέταρτη ομάδα μπορεί να είναι χαραγμένα με λέιζερ  στο πλευρικό τοίχωμα,  κατά τη διαδικασία κατασκευής του ελαστικών και όχι αργότερα από 24 ώρες αφού το ελαστικό έχει αφαιρεθεί από το καλούπι.