Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Tyre Identification Number (TIN).






Κάθε κατασκευαστής ελαστικών πρέπει να αναγράφει  στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού τα  ακόλουθα σύμβολα ομαδοποιημένα:
1.Πρώτη ομαδοποίηση-Δύο ή τρία σύμβολα που αντιπροσωπεύουν  το αναγνωριστικό σήμα του κατασκευαστή.
2.Δεύτερη ομαδοποίηση-Όχι περισσότερα από δύο σύμβολα για τον προσδιορισμό του μεγέθους των ελαστικών.
3.Τρίτη ομαδοποίηση-Όχι περισσότερα από τέσσερα σύμβολα ( για χρήση κατ 'επιλογή του κατασκευαστή ελαστικών)  για τον εντοπισμό σημαντικών χαρακτηριστικών  των ελαστικών.
4.Τέταρτη ομαδοποίηση-Τέσσερα αριθμητικά σύμβολα που προσδιορίζουν την εβδομάδα και το έτος κατασκευής.






Τα δύο σύμβολα  προσδιορίζουν  την εβδομάδα του έτους.
Το "01" για την πρώτη πλήρη ημερολογιακή εβδομάδα κάθε έτους, "02" για τη δεύτερη πλήρη ημερολογιακή εβδομάδα, και ούτω καθεξής.  Η ημερολογιακή εβδομάδα τρέχει από Κυριακή έως το επόμενο Σάββατο.  Η τελευταία εβδομάδα του κάθε έτους μπορεί να περιλαμβάνει όχι περισσότερο από 6 ημέρες του επόμενου έτους.
Το τρίτο και τέταρτο σύμβολα  προσδιορίζουν  τον χρόνο.
Για παράδειγμα, "0101", σημαίνει  πρώτη εβδομάδα του 2001, δηλαδή την εβδομάδα που αρχίζει στις Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2001, και τελειώνει το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου του 2001.
Η αναγραφή των στοιχείων γίνεται με χύτευση μέσα ή πάνω στο πλευρικό τοίχωμα.
 Ωστόσο, κατ 'επιλογή του κατασκευαστή, οι πληροφορίες που περιέχονται στην τέταρτη ομάδα μπορεί να είναι χαραγμένα με λέιζερ  στο πλευρικό τοίχωμα,  κατά τη διαδικασία κατασκευής του ελαστικών και όχι αργότερα από 24 ώρες αφού το ελαστικό έχει αφαιρεθεί από το καλούπι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: