Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Ποσοστό γλυκόλης στο Αντιψυκτικό

 


 

Το ποσοσό γλυκόλης στο αντιψυκτικό παίζει σημαντικό ρόλο στην θερμοκρασία που αυτό παγώνει.

Με ποσοστό μεταξύ 55 και 60 % γλυκόλης έχουμε τα  καλύτερα αποτελέσματα από άποψης σημείου πήξης. Όμως όχι και από άποψης καλύτερης απαγωγής θερμότητας, έτσι προτιμάμε μίγματα γλυκόλης – νερού μεταξύ 35 και 50 % σε γλυκόλη. Το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει την θερμοκρασία παγοποίησης του μίγματος σε σχέση με το ποσοστό γλυκόλης. 

 

 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: