Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Μπαταρίες (AGM - Absorbed Glass Mat)




Οι μπαταρίες  (AGM -  Absorbed Glass Mat) αποτελούν μία κατηγορία μπαταριών μολύβδου οξέος με ρυθμιζόμενη βαλβίδα ( VLRA - valve-regulated lead acid battery) όπου ο ηλεκτρολύτης βρίσκεται σε ένα απορροφητικό υλικό το οποίο έρχεται σε επαφή με τις πλάκες μολύβδου. Το υλικό αυτό  κατασκευάζετε με  ύφανση από πολύ λεπτές ίνες γυαλιού  για να αυξηθεί επιφάνεια και να κρατήσει επαρκή ποσότητα  ηλεκτρολύτη.
Οι μπαταρίες αυτές είναι περισσότερο συμπαγείς από τις συμβατικές μπαταρίες. Στις ίδιες διαστάσεις προσφέρουν 1,5 φορές  την χωρητικότητα των συμβατικών.
Επειδή έχουν χαμηλότερη εσωτερική αντίσταση, φορτίζονται και εκφορτίζονται γρηγορότερα.
Με την κατασκευή τους να θυμίζει σάντουιτς οι πλάκες δεν καταπονούνται από ίδιο το βάρος τους και έτσι είναι ανθεκτικότερες σε κραδασμούς.
 Αυτή η τεχνολογία επίσης αποτρέπει τη θειίκωση την κύρια αιτία βλάβης σε οχήματα με υψηλές απαιτήσεις.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας αυτής περιλαμβάνονται η απόλυτη προστασία κατά των διαρροών ακόμη κα;ι σε  κλίσεις ή ανατροπή, καλή ισχύς εκκίνησης ακόμα και με χαμηλά επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και αυξημένη διάρκεια ζωής, χωρίς καμία απολύτως συντήρηση.
Η μπαταρία  AGM αποτελεί ιδανική λύση για οχήματα με τεχνολογία Start-Stop, ανάκτηση ενέργειας πέδησης και μεγάλο αριθμό καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας










Δεν υπάρχουν σχόλια: